«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

28.12.16

Le Figaro: Οι Ελληνες τρέχουν να αγοράσουν λάδι , καφέ και τσιγάρα πριν το νέο «τσουνάμι» φόρων


Le Figaro: Οι Ελληνες τρέχουν να αγοράσουν λάδι και καφέ πριν το νέο «τσουνάμι» φόρων

Οι Ελληνες αδειάζουν τα ράφια από προϊόντα οπως το λάδι, ο καφές και ο καπνός, για να αποφύγουν τη νέα φοροκαταιγίδα που έρχεται από την 1η Ιανουαρίου, όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γαλλική «Le Figaro».

«Κάθε ώρα μετράει, ειδικά για τους επαγγελματίες, που αγοράζουν ό,τι βρουν για να το στοκάρουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.
«Ορισμένοι ελπίζουν να στοκάρουν υλικό για έξι μήνες», δηλώνει ο Γιώργος Κουράσης, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ.
Ο λόγος για την «μαζική» αυτή κινητικότητα δεν είναι άλλος, από την  αύξηση του ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου, υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
«Ενα πραγματικό τσουνάμι φόρων θα πέσει πάνω μας, για έβδομη χρονιά λιτότητας. Ποτέ δεν έχει ξαναγίνει», αναφέρει ο κ. Κουράσης και προσθέτει: «Θα πρέπει οι επαγγελματίες να αφομιώσουν αυτή την αύξηση για να μη χάσουν τους πελάτες τους».
Πολλοί τομείς θα πληγούν από αυτή την νέα αύξηση, όπως η σταθερή τηλεφωνία, η καλωδιακή τηλεόραση, το πετρέλαιο θέρμανσης, η βενζίνη, το ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο καπνός. «Η τελευταία αύξηση στα τσιγάρα έγινε μόλις πριν έναν μήνα!. Οι Ελληνες, για μια ακόμη φορά, θα αγοράζουν παράνομα τσιγάρα από τις γειτονικές χώρες», λέει ο κ. Κουράσης.
Επιπλέον, οι εστιάτορες σε είκοσι νησιά, εκ των οποίων οι Κυκλάδες, θα υποστούν αύξηση του ΦΠΑ στο λάδι από το 9 στο 13%. Γεγονός που τρομάζει τους επαγγελματίες που φοβούνται ότι οι τιμές θα διώξουν τους τουρίστες.
Τονίζεται ωστόσο, ότι η φρενίτιδα αγοράς λαδιού και καφέ δεν είναι τόσο ορατή στα σούπερ μάρκετ, όσο σε επίπεδο επαγγελματιών. «Η αύξηση στην τιμή του καφέ μπορεί να μειώσει την κατανάλωση. Ο καφές είναι η ουσία της ζωής ενός Ελληνα και θα αυξηθεί από 2 ως 4 ευρώ το κιλό», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Le Figaro».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου