26.1.17

Αυξάνονται τα αγροτικά μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από σήμερα και το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα

Σε νέα μπλόκα και στην ενίσχυση όσων ήδη έχουν στηθεί προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από σήμερα και το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, ένα από τα πιο μαχητικά και μεγάλα μπλόκα που πάντα πρωταγωνιστεί στις αγροτικές κινητοποιήσεις με επικεφαλής τον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα.

Σύμφωνα με το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, σήμερα τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας στην εθνική οδό, με την προσυγκέντρωση των Λαρισαίων αγροτών να έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι, στις διασταυρώσεις Γαλλήνης και Αγίων Αναργύρων.

Επίσης, οι αγρότες από τα Φάρσαλα της Λάρισας δίνουν ραντεβού στις 11:00, στη διασταύρωση στο Βασιλί, από όπου θα ξεκινήσουν για να κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας.

Στο μεταξύ το Σάββατο τελικά 28/1 πρόκειται να στήσουν το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει την ίδια ημέρα, αφού πρώτα παραταχθούν τα τρακτέρ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών το μπλόκο ήταν προγραμματισμένο να στηθεί σήμερα αλλά λόγω της κακοκαιρίας αποφασίστηκε τα τρακτέρ να βγουν στους δρόμους το Σάββατο.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν και σήμερα τους δίωρους αποκλεισμούς οι αγρότες του Αιγίου και του Τυρνάβου στις εθνικές οδούς Πατρών-Κορίνθου και Λάρισας-Κοζάνης αντίστοιχα, ενώ τον κόμβο της Ιονίας Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην θέση Άγιος Δημήτριος, έχουν κλείσει από τη Δευτέρα το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Άρτας.

Στο μεταξύ ψήφισμα με τα βασικά αιτήματα του αγροτικού κόσμου εξέδωσε χθες το βράδυ η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητώντας μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και την κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου