17.2.17

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Στις 19 Φεβρουαρίου ανοίγει το Costa Navarino

Στις 19 Φεβρουαρίου ανοίγει για την εφετινή σεζόν το Costa Navarino.

Η σεζόν ξεκινά με το Μεσσηνία Pro-Am που θα λάβει χώρα από τις 21 έως και τις 24 Φεβρουαρίου.
Το τουρνουά γκολφ έχει προσελκύσει επαγγελματίες και ερασιτέχνες παίκτες του χώρου από όλο τον κόσμο που θα αναμετρηθούν στα γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course της Costa Navarino που διακρίθηκε φέτος ως το καλύτερο Ευρωπαϊκό Golf Resort από τον Διεθνή οργανισμό IAGTO.
Παράλληλα,  νέα προγράμματα εγκαινιάζονται για τους μικρούς επισκέπτες του συγκροτήματος. Μέσω προγραμμάτων όπως οι «Μικροί αρχαιολόγοι σε δράση» και οι «Μικροί Κηπουροί» τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε «αρχαιολογικές» ανασκαφές αλλά και να φυτέψουν τους δικούς τους σπόρους καλλιεργώντας έτσι τα δικά τους εποχιακά φρούτα και λαχανικά.
Παρόμοιες δημιουργικές δράσεις για παιδιά συμπεριλαμβάνουν έξυπνες κατασκευές από ανακυκλωμένα φυσικά υλικά, συμμετοχή σε παραδοσιακά παιχνίδια, ομαδική μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αναπαράσταση των παραμυθιών και της ελληνικής μυθολογίας. Τέλος, μέσα από την αφήγηση της ιστορίας, και των παραδόσεων της αρχαίας Μεσσήνης, οι μικροί καλλιτέχνες εμπνέονται και καλούνται να  αποτυπώσουν σε καμβά και πηλό τις ιστορίες τους.
Γευσιγνωσίες κρασιών, μαθήματα μαγειρικής με ντόπιες μαγείρισσες, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις είναι μερικές ακόμη από τις δραστηριότητες στο Costa Navarino, ενώ το Αnazoe Spa προσφέρει θεραπείες βασισμένες σε  συνταγές που βρέθηκαν χαραγμένες στο Παλάτι του Νέστορα και χρονολογούνται από την εποχή του Ομήρου.



πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου