" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

18.2.17

Πηλιορείτικο σπετζοφάϊ για την αποκριά

Το σπετζοφάϊ είναι Πηλιορείτικο φαγητό. 
Εκδοχές υπάρχουν πολλές. 
Λόγω ημέρας προτείνουμε μία, από τη σελίδα του master chef  Άκη Πετρετζίκη, για να μπορούν να το βρουν εύκολα οι νοικοκυρές.
Θα χρειαστούμε:
4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτας
1κ.σ πελτέ
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα για το γαρνίρισμα
1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
Ανάλογα με την όρεξη ή τα …χούγια προσθέτουμε ή αφαιρούμε λίγα από τα μπαχαρικά. Ή να μειώσουμε λίγο τις καυτερές πιπεριές.
 Η εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το λουκάνικο να πάρει καλό χρώμα και το αποσύρουμε σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ και τα σοτάρουμε καλά. Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονκασέ ντομάτας, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω και μπόλικο ψωμί.
Επίσης ωραίος συνδυασμός είναι και το γιαούρτι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου