17.2.17

Σταματήστε τη μικροπολιτική κ.Κοζομπόλη

Κινήσεις που υποδηλώνουν άλλες προθέσεις από αυτές που παρουσιάζονται, είδαμε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κ.Κοζομπόλη, που θεώρησε ότι σήμερα το μείζον είναι ο πολιτικαντισμός και το έπραξε, με όχημα ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, που κάνει περήφανους όχι μόνο τους Μεσσήνιους, αλλά και ολάκερη την Ελλάδα.
Έτσι, εκμεταλλευόμενη τη δίκαιη αγωνία του εξαίρετου καθηγητή και αναδείξαντα με προσωπικό μόχθο και προσπάθεια το μεγαλείο της Αρχαίας Μεσσήνης κ.Πέτρου Θέμελη και συνοδευόμενη από Περιφερειακούς Συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, επισκέφθηκε τον Αναπλ.Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης  κ.Χαρίτση, σχετικά με χρηματοδότηση αναγκαίων έργων στην Αρχαία Μεσσήνη.
Αντιληπτόν είναι, πως το μεμπτό φυσικά  δεν είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος που είναι και υποχρέωσή της ως βουλευτού, αλλά το ότι κάποια σχετική  πρωτοβουλία της για τον πολιτισμό δεν έχει αναδειχθεί μέχρι σήμερα και δεν έχει ζητηθεί κάποια συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς Α΄και Β΄ βαθμού για το θέμα αυτό.
 Αν πράγματι η κ.Κοζομπόλη ήθελε ουσιαστικά να βοηθήσει την Αρχαία Μεσσήνη, θα απευθυνόταν για ενημέρωση, συνεργασία και στήριξη της όποιας πρωτοβουλίας της, όχι μόνο στους Περιφερειακούς Συμβούλους της μειοψηφίας του Περιφε- ρειακού Συμβουλίου, αλλά στους καθ΄ύλην αρμοδίους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φυσικά, αν ήθελαν και οι ομοϊδεάτες της Περιφερειακοί Σύμβουλοι, να παρευρίσκονταν στη συνάντηση.
Ο τρόπος ενέργειας όπου κυριαρχεί η κομματική λογική και  η χρησιμοποίηση ευαίσθητων χορδών της Μεσσηνιακής και Ελληνικής ψυχής, που έχουν να κάνουν με την περηφάνια για την κληρονομιά μας, είναι καταδικαστέος.
Ξέρετε κ.Κοζομπόλη, όλοι μας αγωνιούμε για το αύριο της πατρίδας μας, για τη συνέχιση των μεγάλων έργων στην Πελοπόννησο που έχουν σταματήσει, για τα μεγαλοπρεπή μνημεία του τόπου μας που υποχρηματοδοτούνται κ.α. πολλά.
Μετά τη συνάντησή σας με τον κ.Υπουργό, θα θέλαμε να πληροφορήσετε κι εμάς που δεν  ανήκουμε στο δικό σας πολιτικό χώρο, αλλά νοιαζόμαστε για την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα αποτελέσματα της συνάντησής σας  και το πώς μπορεί να βοηθήσει το αρμόδιο Υπουργείο  δηλ. μέσω ποίου προγράμματος χρηματοδότησης, το σπουδαίο πολιτιστικό μας μνημείο.
 Αν εσείς έχετε τον τρόπο να διεκδικήσετε πόρους για τον τόπο μας ,είναι προς τιμήν σας και θα σας επαινέσουμε αν το πράξετε. Αν όμως αυτό εντάσσεται στην πολιτική σας επιβίωση και στη στήριξη των εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, είναι απολύτως μεμπτό, απαράδεκτο και δεν τιμά την πολιτική που όλοι μας υπηρετούμε.

Καλαμάτα 17 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου