18.2.17

Με απομάκρυναν οι μπράβοι, οι αστυνόμοι και οι φύλακες !!! Απείλησαν να συλλάβουν γυναίκα καρκινοπαθή επειδή ήθελε να δει τον πρωθυπουργό

Στο τσακ γλύτωσε τη σύλληψη, λόγω της επιμονής της να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό η συριανή καρκινοπαθής Ελένη Ρούσσου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Αλβέρτη στο logotypos.gr

Στον εισαγγελέα προσφεύγει η συριανή καρκινοπαθής Ελένη Ρούσσου καθώς θεωρεί εμπαιγμό την αντιμετώπισή της  από το ΚΕΠΑ.
Χθες το βράδυ είχε συνάντηση με τον Γ.Γ. Γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκο Κουτσούκη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περίπτωσή της. Μάλιστα της ζήτησε να του προσκομίσει αντίγραφα όλων των εξετάσεων καθώς και των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί προκειμένου σε συναντήσεις με αρμόδια στελέχη των υπουργείων να επιδιώξει μια ευνοϊκή εξέλιξη της υπόθεσής της.
Με δηλώσεις της στο logotypos.gr  η κα Ρούσσου εμφανίζεται αποφασισμένη να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την επιβίωσή της, κάνοντας σαφές ότι θα ξαναβγεί στους δρόμους της Ερμούπολης να πουλά τις χειροποίητες δημιουργίες της ακόμη και στερούμενη νόμιμης αδείας, αν χρειαστεί.
Περιγράφει  με μελανά χρώματα την αντιμετώπισή της στις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού στην Αθήνα όπου πέρασε για μια ακόμη φορά από Επιτροπή του ΚΕΠΑ, κάνοντας γνωστό ότι λίγο έλειψε να την συλλάβουν έξω από το Μαξίμου, λόγω της επιμονής της να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.
Ειδικότερα, αναφέρει: «Ήδη πήγα σήμερα (σ.σ. 31-01-2017) στην εισαγγελέα και αύριο θα πάω να της καταθέσω το χαρτί που μου ζήτησε, στο οποίο της γράφω αναλυτικά τι γίνεται.  Της ζήτησα  να με βοηθήσει γιατί εγώ είμαι πάρα πολύ κουρασμένη και δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο, και πλέον νομίζω ότι θα αναλάβει εκείνη τη συνέχεια» δήλωσε στο logotypos.gr λίγη ώρα μετά τη συνάντησή της με τον ΓΓ της ΓΣΕΕ.
Στο ερώτημα αν αισθάνεται αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα με την παρέμβαση της εισαγγελέα απάντησε: «Κατάλαβε το πρόβλημά μου, και μάλιστα γύρισε και μου είπε:  “Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες  συντάξεις μαϊμού και να μην σου δίνουν εσένα την αναπηρική σύνταξη που δικαιούσαι”. Λέω, ναι το ξέρω και γι’ αυτό το παλεύω, και μέχρι τώρα το παλεύω».
Όπως λέει, το τελευταίο της ταξίδι στην Αθήνα την κούρασε πάρα πολύ και μάλιστα λίγο έλειψε να μπει στη φυλακή λόγω της επιμονής της να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό: «Είμαι πάρα πολύ κουρασμένη, το ταξίδι μου στην Αθήνα με κούρασε πάρα πολύ γιατί πήγα σε πάρα πολλά υπουργεία, στο Μαξίμου όπου κόντεψα να πάω και φυλακή γιατί επέμενα να δω τον Πρωθυπουργό. Με απομάκρυναν οι μπράβοι, οι αστυνόμοι και οι φύλακες. Ήταν πολλά κανάλια εκεί πέρα και μου είπαν ότι αν το συνεχίσω θα με βάλουν φυλακή.  Μετά πήγα στο υπουργείο Εργασίας. Κι εκεί η ίδια αντιμετώπιση. Γενικά δεν μπορείς να δεις άνθρωπο εκεί πέρα» τονίζει.
Η προσφυγή της στην Εισαγγελέα, απώτερο στόχο έχει να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των γιατρών που την εξέτασαν στο ΚΕΠΑ και όπως ισχυρίζεται δεν έβαλαν τις υπογραφές τους στο χαρτί που της παραδόθηκε: «Ναι φυσικά. Να δουν, γιατί οι γιατροί μου δίνουν 75, 65, 50… 20% αναπηρία. Κι εκείνη (σ.σ. Εισαγγελέας) απόρησε γιατί το ποσοστό ανεβοκατεβαίνει. Τι γίνεται και συμβαίνει αυτό. Δηλαδή, σίγουρα είμαι γι’ αυτούς ποσοστό πλέον, αλλά δεν μπορεί από 67%… να έχω κάνει τόσο αγώνα και να με πάνε πάλι στο 60%. Με αυτό το ποσοστό δεν δικαιούσαι τίποτα. Το τελευταίο χαρτί που μου έδωσαν, τα ονόματα των γιατρών δεν τα είχε. Μόνο με εισαγγελική παρέμβαση μου είπαν… κανονικά έπρεπε να έχει όλες τις υπογραφές των γιατρών αλλά δεν υπογράφουν… Δεν ξέρω τον λόγο. Δεν ρώτησα την εισαγγελέα αν είναι επιλήψιμο αυτό, ωστόσο εκείνη  έχει σκοπό να το κοιτάξει. Αν πουν την ημερομηνία που πέρασα για εξετάσεις μπορούν να δουν ποιοι ήταν οι γιατροί».
Λόγω της νέας μείωσης του ποσοστού αναπηρίας της, η κ. Ρούσσου αναζητά τρόπους για να επιβιώσει οικονομικά. Έτσι εμφανίζεται αποφασισμένη να πουλά τις χειροποίητες δημιουργίες της στους δρόμους ακόμη και χωρίς την  διασφάλιση της απαραίτητης άδεια, αν χρειαστεί: «Δεν μπορώ να μείνω έτσι. Οι λογαριασμοί τρέχουν, τα πάντα τρέχουν κι εγώ, μέχρι να αποφασίσουν πάλι ποτέ θα μου δώσουν 180-200 ευρώ της σύνταξής μου πρέπει να επιβιώσω. Αυτό μπορεί να πάει μέχρι και τον Μάρτιο… δεν ξέρω.  Έτσι. Θα βγω στον δρόμο και θα συνεχίσω να πουλάω αυτά που φτιάχνω. Τώρα τις Απόκριες θα βγω. Βέβαια είναι παράνομο. Το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Πρέπει κι εγώ με κάποιο τρόπο να πληρώσω τους λογαριασμούς μου και να συνεχίσω να ζω. Δεν βρίσκω άλλη λύση».
Αναφερόμενη στην στήριξη που της υποσχέθηκε ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Νίκος Κουτσούκης είπε ότι για εκείνον θα είναι πιο εύκολο να μπει στα υπουργεία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να κάνει: «Θέλω να πιστεύω, γιατί αν πάψω να πιστεύω πια… Πραγματικά δεν ξέρω, αισθάνομαι πολύ κουρασμένη, για αυτό. Θέλω τέλος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με στηρίζει μέχρι τώρα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου