2.12.09

Νάντια Γιαννακοπούλου - «Δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να δεχθεί να πληρώσουν την κρίση τα αδύναμα στρώματα».


Παρέμβαση στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση του Εκτάκτου Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πραγματοποίησε χθες 01/12/09 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.
Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:
- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε για να αλλάξει συθέμελα ό,τι στρεβλό και παράλογο υπάρχει στο ελληνικό κράτος.
- Με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανοίγει ένα νέο πλαίσιο παρεμβατικής και αναδιανεμητικής δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά και παραγωγής κοινωνικής πολιτικής και πολιτικής αλληλεγγύης.
- Η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει, εκεί που δημιουργούνται στρεβλώσεις και κοινωνικές ανισότητες.
- Σκοπός του επιδόματος είναι η στήριξη των ασθενέστερων.
- Η κυβέρνηση στηρίζει οικονομικά 2,5 εκατ. συμπολίτες μας από τις κατηγορίες των μισθωτών, των αγροτών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ατόμων με αναπηρία κ.α.
- Η κυβέρνηση στηρίζει τους συμπολίτες μας σε μια εποχή, εξαιρετικά δύσκολη δημοσιονομικά, εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης...

- Το νομοσχέδιο είναι μια έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, ένα έκτακτο μέτρο προς τα αδύναμα οικονομικά στρώματα και μια δέσμευση για μια γενικότερη, γενναιότερη και μονιμότερη αναδιανομή στο μέλλον.
- Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια σειρά τολμηρών μέτρων και πολιτικών μόνιμου χαρακτήρα για την ενίσχυση της οικογένειας και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
- Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έδωσε στους φτωχούς συμπολίτες μας ούτε ένα ευρώ για το 2008, μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.
Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την εισήγηση της, με την κατηγορηματική φράση: «Δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να δεχθεί να πληρώσουν την κρίση τα αδύναμα στρώματα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου