4.1.10

Κατερίνα Μπατζελή – 31 Ιανουαρίου τέλος οι ψηφιοποιήσεις


Αγρότες από την περιοχή του Δομοκού και ευρύτερα της Φθιώτιδας, από την περιοχή Φαρσάλων και την περιοχή της Καρδίτσας γέμισαν χθές ασφυκτικά το δημοτικό θέατρο στο Δομοκό για να συμμετέχουν στη συζήτηση που άνοιξε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή με τους αγρότες. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη τη διαδικασία την παρακολουθούσαν μεταξύ άλλων συνδικαλιστές χωρίς όμως σε καμιά φάση να πάρουν το λόγο....

Στην πολύωρη διαδικασία που κράτησε περισσότερο από τέσσερις ώρες αναδείχθηκαν τα κεντρικά θέματα πολιτικού προσανατολισμού του υπουργείου που έχουν σχέση με την οργάνωση του συνεταιριστικού και συνδικαλιστικού κινήματος στον αγροτικό χώρο, την εκπαίδευση και επιμόρφωση των αγροτών, το κόστος παραγωγής αλλά και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που έχουν σχέση με την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ ενώ σε ό,τι αφορά την ΑΓΡΟΓΗ παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.
«Αυτός ο πόλεμος της κατανομής των επιδοτήσεων του ΕΛΓΑ κατά το δοκούν των εφημερίδων ή άλλων θεωρώ ότι πρέπει να τελειώσει», είπε, μεταξύ άλλων, η κα Κατερίνα Μπατζελή, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του υπουργείου για ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ «με επέκταση των κινδύνων κάλυψης», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.
«Ο αγώνας ο οποίος δίνουμε είναι πολύ μεγάλος και οι αντιθέσεις, ο τοπικισμός ή τα συμφέροντα πολύ μεγάλα», σημείωσε για το ίδιο θέμα, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και κατέληξε διευκρινίζοντας ότι «ένας υπουργός δεν κινείται από τοπικισμό αλλά κινείται καταρχήν για να καλύψει τις ζημιές σε περιοχές του τόπου που είχαν και τις μεγαλύτερες καταστροφές»
« Πολύτιμα εργαλεία στα χέρια όλων μας», χαρακτήρισε η κα Μπατζελή την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης, η οποία, όπως υπογράμμισε, « θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε μέσα στους χρόνους που έχουν τοποθετηθεί». Μάλιστα σημείωσε με έμφαση ότι αυτός ο χρόνος εκπνέει στο τέλος του Γενάρη, όπως έχει προσδιορίσει και η Ε.Ε.. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε σχέση με το ΟΣΔΕ του 2010 θα γίνει δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου