28.2.10

Κυριακάτικος Τύπος

Ποια θέματα κυριαρχούν: Τα αναμενόμενα πρόσθετα οικονομικά μέτρα, η περικοπή του 14ου μισθού, οι εγγυήσεις που ζητεί η Αθήνα, το νέο δάνειο, συνάντηση κερδοσκόπων,οι αντιδράσεις των εργαζομένων, οι φορολογικοί έλεγχοι και η υπόθεση της SIEMENS.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παίζει το παιχνίδι των Αμερικανών ο Παπανδρέου;"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς έβγαινε από το γραφείο του προέδρου ΕΕ Ζ.Μ.Μπαρόζο, το Μαξίμου ανακοίνωνε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στις 9 Μάρτη θα μπει στο Λευκό Οίκο. Λιγότερο από 24 ώρες μετά, η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ κάλεσε τον Γ.Παπανδρέου στο Βερολίνο στις 5 Μάρτη. Κοίτα κάτι συμπτώσεις".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Κτηματολόγιο. Εξόρμηση για 200 εκατ.ευρώ"....
Η εφημερίδα γράφει ότι "Η εφορία τελικά θα αποκαλύψει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που δήλωσαν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο πριν από 10 και 12 χρόνια και έκτοτε άλλαξαν διεύθυνση ή μεταβίβασαν την περιουσία που είχε τότε καταγραφεί".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Μυστικός δείπνος κερδοσκόπων με μενού την Ελλάδα".
Κατά την εφημερίδα "Σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μανχάταν της Ν.Υόρκης συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες κορυφαίοι παράγοντες της Γουόλ Στρητ και της παγκόσμιας οικονομίας με θέμα συζήτησης την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του ευρώ".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Αποχαιρετισμός στον 14ο . Οριστική απόφαση για περικοπή του δώρου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Το πιο κρίσιμο δεκαήμερο για τον Γ.Παπανδρέου και την κυβέρνησή του από την ημέρα που κέρδισαν την εξουσία αρχίζει από αύριο, καθώς ο πρωθυπουργός έχει μπροστά του να αποφασίσει νέα πολύ σκληρά μέτρα και αμέσως μετά να κάνει δύο πολύ κρίσιμα ταξίδια σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τις αγορές για το δάνειο που θέλει να πάρει".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Σουβλίζουν τα... δώρα και ψαλιδίζουν τις φοροαπαλλαγές".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύβος ερρίφθη για ΦΠΑ, αύξηση φόρου στα καύσιμα και περαιτέρω μείωση των επιδομάτων. Οι "ανάγκες" όμως που δημιούργησαν ο έλεγχος των τεχνοκρατών και το "ντηλ" με τον γαλλογερμανικό άξονα ενεργοποιούν ακραία σενάρια.Η ώρα της αλήθειας τοποθετείται (πιθανότατα) για αύριο το βράδυ, μετά την αποχώρηση του Ολι Ρεν".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Από την Μύκονο στην Μητρόπολη Ιλίου".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φαίνεται ότι πολλοί νέοι κληρικοί, ευτυχώς όχι όλοι, δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αποστολή τους, αλλά ούτε και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το λειτούργημά τους. Πιστεύουν ότι είναι κοινοί άνθρωποι και μπορούν να ενεργούν και να συμπεριφέρονται όπως οι υπόλοιποι. Δυστυχώς, αυτοί οι κληρικοί προέρχονται από τον χώρο των αγάμων".
Η ΕΠΟΧΗ: "Ανησύχησαν! στους δρόμους και πάλι οι εργαζόμενοι ".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Το πρώτο μεγάλο μήνυμα προς κυβέρνηση και τεχνοκράτες, ευρωπαίους και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απεστάλη. Και ανησύχησαν! Το μήνυμα της απεργίας ήταν ηχηρότατο, θα ακολουθήσουν και άλλα. Τα σκληρά μέτρα που θα ανακοινώσουν τις επόμενες ώρες θα μας βρουν απέναντι".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Η Αθήνα ζητεί εγγυήσεις, το Βερολίνο περιμένει τα μέτρα".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με την έκθεση των ελεγκτών στις αποσκευές του, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ύψους 3,5 δισ.ευρώ φτάνει στην Αθήνα ο νέος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Ολι Ρεν ".
Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Ευρω-απάντηση της αριστεράς από την Αθήνα".
Κατά την εφημερίδα "με πρωτοβουλία του Συνασπισμού, εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής αριστεράς συντονίζουν από την Αθήνα τη δράση τους, διατυπώνοντας τις εναλλακτικές λύσεις στα νεοφιλεύθερα μοντέλα των Βρυξελλών που καταδικάζουν την Ελλάδα σε παρατεταμένη και οδυνηρή κρίση".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κινδυνεύουν να χάσουν τις συντάξεις τους 2.000.000 Έλληνες".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Λουκέτο για τις μισές ασφαλιστικές εταιρείες θα σημάνει η ψήφιση του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου που αφορά την υπαγωγή της εποπτείας της ασφαλστικής αγοράς στην Τράπεζα της Ελλάδος με ταυτόχρονη κατάργηση των διαβρωμένων ελεγκτικών επιτροπών ιδιωτικής ασφάλισης".
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Χάιλ... μέτρα! Γερμανική ομπρέλα αλλά και γερμανική πειθαρχία στην τήρηση του προγράμματος σταθερότητας".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι αποφάσεις για πρόσθετους φόρους και νέες περικοπές σε μισθούς έχουν ληφθεί και θα ανακοινωθούν πριν από τη συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ. Αυτή ήταν η απαίτηση των Γερμανών για να συναινέσουν στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ερχεται εβδομάδα παθών με νέα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "εβδομάδα ανακοίνωσης των πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων είναι αυτή που ξεκινάει αύριο. Μέτρων όπως μείωση μισθών αφού αναμένεται εξαγγελία εισοδηματικής πολιτικής, απελευθέρωση απολύσεων, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, άρση μονιμότητας στο δημόσιο, κατακρεούργηση της Ασφάλισης, τόσο της σύνταξης όσο και των παροχών Υγείας-Πρόνοιας, αύξηση του ΦΠΑ, νέοι έμμεσοι φόροι με το φορολογικό νομοσχέδιο ".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Μεγάλη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ως σενάρια τρόμου χαρακτηρίζονται οι λύσεις που θα κομίσει αύριο στην Αθήνα ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν. Η έντονη αμφισβήτηση εκ μέρους των κοινοτικών για όλες τις προβλέψεις και τις παραδοχές της κυβέρνησης στο Πρόγραμμα Σταθερότητας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άνευ προηγουμένου σκληρά μέτρα - που καμιά σχέση δεν θα έχουν όσα θεωρούντο τέτοια ως τώρα ".
ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής:"Ποντάρουν στη χρεωκοπία μας! "
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε μια πρωτοφανή αποκάλυψη τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες της χώρας το τελευταίο τρίμηνο, προχώρησε ο διεθνής τύπος".Σύμφωνα με τη γνωστή αμερικανική εφημερίδα "Νew York Times" μια μικρή και άγνωστη χρηματιστηριακή εταιρεία με έδρα το Λονδίνο υποστηριζόμενη όμως στο παρασκήνιο από τράπεζες κολοσσούς, δημιούργησε έναν χρηματιστηριακό δείκτη μέσω του οποίου επιθετικά κερδοσκοπικά κεφάλαια (hedge funds) ποντάρουν στην χρεοκοπία της χώρας μας!"
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "807.000 ψυχές αφάνισαν στην Κατοχή..."
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Αν είχαμε πει "ναι" στην παραλαβή του υποβρυχίου που γέρνει - και όπως εύστοχα σκιτσάρισε ο Στάθης, δεν είμαστε ικανοί ούτε να το.... ισώσουμε- κι αν τους είχαμε παραγγείλει τα 30 Γιουρφάιτερ, τότε η κ.Μέρκελ θα μας είχε στα ώπα ώπα. Εν τη παλάμη κι ούτω βοήσομεν, δηλαδή όλα είναι θέμα χρήματος... Και αυτό βέβαια δεν είναι κάτι το νέο....".
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: " Ρεσάλτο ΣΔΟΕ σε εφοπλιστή με 130 ακίνητα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) σε 150 γιατρούς του Κολωνακίου, τώρα στο μικροσκόπιο των "Ράμπο" μπαίνουν γνωστοί Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες οι οποίοι διαθέτουν πολυτελή ακίνητα και αυτοκίνητα, ωστόσο δεν δηλώνουν στην Εφορία τα ανάλογα εισοδήματα".
Real news: "Οι πολίτες θεωρούν τα μέτρα ανεπαρκή και ζητούν... Κόψτε σπατάλες και μονιμότητα! "
Σύμφωνα με την εφημερίδα "εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας της MRB για την Real news.Οι πολίτες δείχνουν να ξεπερνούν τις κλασικές θέσεις των πολιτικών μας, να σπάνε τα τείχη των κομμάτων. Δείχνοντας τόλμη και ωριμότητα, περνάνε μπροστά στη μάχη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα".
VETO της Κυριακής:"Πήραν μίζες-μαμούθ. Γιατί σιωπούν;"
Κατά την εφημερίδα "μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Siemens, στο οποίο εμπλέκονται Έλληνες πολιτικοί, οι ταμίες των κομμάτων τους και υψηλά ιστάμενοι της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα. Μετά το ηχητικό ντοκουμέντο Χριστοφοράκου που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή το VETO, πληθαίνουν τα ερωτήματα του απλού κόσμου για την εκκωφαντική σιωπή των δύο πρώην πρωθυπουργός (Κ.Σημίτη - Κ.Καραμανλή) αλλά και όσων υπουργών υπέγραψαν τις αμαρτωλές συμβάσεις και τώρα πια δεν... θυμούνται τίποτα".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ε, ρε γλέντια... Σπάνε οι "κόκκινες γραμμές" και έρχονται δραματικές ανατροπές".
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν φέρνει και θα πιέσει να εφαρμοσθούν προτάσεις "σοκ και δέος" μια χωρίς προηγούμενο φοροεπιδρομή, αλλά και στην ουσία κατάργηση του κοινωνικού κράτους με κατάργηση του 14ου μισθού και ολοσχερή διάλυση των εργασιακών σχέσεων".
ΤΥΠΟΣ της Κυριακής:"Πόσο θα μας κοστίσει το σωσίβιο".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οκτώ μέτρα σοκ περιλαμβάνονται στον κατάλογο των παρεμβάσεων που ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να θεωρήσουν εφικτή την επίτευξη του στόχου του Προγράμματος Σταθερότητας για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 4% του ΑΕΠ εντός του 2010".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής:"Κρίσιμο 10ήμερο για την τύχη της Ελλάδας".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Στροφή Μέρκελ. Πιεσμένη από την κίνηση ματ του Ομπάμα".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Νέα μέτρα την Τετάρτη και δανεισμός με 10ετές".
Η εφημερίδα γράφει ότι "την Τετάρτη 3 Μαρτίου, που συμπίπτει με την ολοκλήρωση των πολιτικών συζητήσεων που θα έχει στην Αθήνα ο επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Ολι Ρεν, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα πρόσθετα μέτρα για την οικονομία".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου