31.8.10

To STAR πλήρωσε την …Ντούβλη !

Πρόστιμα σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι Star για την εκπομπή "Super Star" (22/6/2010) και συγκεκριμένα για παρουσίαση βίντεο με τη Μαριάννα Ντούβλη, το οποίο σύμφωνα με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προσκρούει στη νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων.
Στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha και την εκπομπή "Κους-Κους το μεσημέρι" (19/3/2010) επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, για προβολή ενός κλαμπ στη Γερμανία που και πάλι σύμφωνα με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, επειδή ήταν σε ώρα παιδικής τηλεθέασης, προσκρούει στη νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων….
Μειοψήφησαν ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, ο οποίος πρότεινε να μπει το θέμα στο αρχείο, και οι Νέστωρ Κουράκης και Κωνσταντίνος Τσουράκης που πρότειναν αντί προστίμου να γίνει σύσταση στο κανάλι.
Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό (Alpha) επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα, 15.000 ευρώ το καθένα, για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. Στην πρώτη περίπτωση αφορά την εταιρία "Μίντια στρομ", που προβλήθηκε μέσα από την εκπομπή "Μες στην καλή χαρά" (21/3/2010) και η απόφαση για το πρόστιμο ήταν ομόφωνη. Η άλλη περίπτωση αφορά την εκπομπή "Καφές με την Ελένη" (15/1/2010), όπου σύμφωνα με την πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου, υπήρξε έμμεση προβολή ενός οδοντιάτρου.
Σε αυτή την περίπτωση μειοψήφησαν ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, ο Ιωάννης Παπακώστας και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης που πρότειναν αντί προστίμου να γίνει σύσταση προς το κανάλι.
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε ομόφωνα στο τηλεοπτικό κανάλι "Star", για την εκπομπή "Super Star" (8/3/2010), με επίκληση της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων.
Εξάλλου, πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Nova Sport FM", του νομού Μαγνησίας για μη αποστολή ζητηθείσης ροής προγράμματος.

Απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει ο ραδιοφωνικός σταθμός "Ηχος FM" του νομού Κοζάνης, στον οποίο το ΕΣΡ αρνήθηκε να χορηγήσει βεβαίωση νομίμου λειτουργίας.
Αντίστοιχη αίτηση θεραπείας του ραδιοφωνικού σταθμού "Ράδιο Κως" του νομού Δωδεκανήσου επίσης απορρίφθηκε.
Απορρίφθηκε και η αίτηση θεραπείας του ραδιοφωνικού σταθμού "Greca FM" του νομού Ηλείας, στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο 15.000 για ύπαρξη δύο συχνοτήτων, δύο κέντρων εκπομπής, κέντρου εκπομπής εκτός του νομού Ηλείας και συχνότητας διαφορετικής από αυτή την οποία είχε αρχικά δηλώσει.
Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Βερενίκη" του νομού Λασιθίου, ανακλήθηκε η οριστική διακοπή, την οποία είχε επιβάλει με προηγούμενη απόφασή του το ΕΣΡ.
Ανακλήθηκε η βεβαίωση νομίμου λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού "Ράδιο Κρήτες" του νομού Χανίων, καθώς και του "Ράδιο Παλμός" του νομού Χαλκιδικής.
Τέλος, το ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού "In Channel" του νομού Ιωαννίνων, λόγω μη υποβολής ζητηθέντων στοιχείων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου