3.9.10

Μεταμόρφωση – Η ελπίδα γεννιέται και πάλι μαζί με τον Τάσο Τσορώνη !!

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com
Και έρχονται σήμερα τα ίδια άτομα ( οι νεκροθάφτες της Μεταμόρφωσης ) με θράσος χιλίων πιθήκων να πουλήσουν για ακόμα μία φορά ….φύκια για μεταξωτές κορδέλλες ποντάροντας στον …κομματικό πατριωτισμό !!
Δεν αμφισβητεί κανένας ότι οι Τοπικές εκλογές για την εκλογή των ανθρώπων που θα διαχειριστούν τις τύχες του νεοσύστατου Καλλικρατικού δήμου Πύλου –Νέστορος είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ πράξη . Προσοχή όμως δεν είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ. Στις τοπικές μας κοινωνίες χρειαζόμαστε άτομα γνώστες των ιδιαιτεροτήτων των χωριών μας άτομα που έχουν δείξει το …πρόσωπο τους στην Καποδιστριακή περίοδο και έχουν παράγει έργο. Δεν χρειαζόμαστε …αλεξιπτωτιστές που το μόνο κοινό σημείο με τον δήμο μας είναι ο …..τόπος καταγωγής. Η Μεταμόρφωση πλήρωσε ακριβά τα 12 Καποδιστριακά χρόνια του δήμου (δυνάστη )Παπαφλέσσα. Θεωρηθήκαμε οι φτωχοί συγγενείς του δήμου
οι εκπρόσωποι μας έγιναν « Γενίτσαροι » πολεμώντας με νύχια και με δόντια κάθε προσπάθεια που αποσκοπούσε σε κάποιο αναγκαίο μικροέργο για το χωριό μας . Για μεγάλο φυσικά έργο δεν γίνεται κουβέντα όλα τα κονδύλια προορίζονταν για το Βλαχόπουλο και το …πάνω Κοντογόνι.
Αγαπητοί αναγνώστες αφήστε την μνήμη να επιστρέψει 12 χρόνια στο παρελθόν…
-θυμάστε πως ήταν το Βλαχόπουλο και κάνετε σύγκριση με το σήμερα – θυμάστε πως ήταν το πάνω Κοντογόνι και κάνετε σύγκριση πως είναι σήμερα και ερχόμαστε στην Μεταμόρφωση .Τί άλλαξε στην Μεταμόρφωση τα 12 τελευταία χρόνια ..ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Για σκεφθείτε- τα ίδια δημοτικά τέλη τους ίδιους φόρους δεν πληρώνουμε .Γιατί λοιπόν η Μεταμόρφωση ρίχτηκε στον Καιάδα ; Κάποιοι έχουν ευθύνες και έρχονται σήμερα τα ίδια άτομα ( οι νεκροθάφτες της Μεταμόρφωσης ) με θράσος χιλίων πιθήκων να πουλήσουν για ακόμα μία φορά ….φύκια για μεταξωτές κορδέλλες ποντάροντας στον …κομματικό πατριωτισμό.
Ο Τάσος Τσορώνης διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να βρεί η Μεταμόρφωση και πάλι την παλιά της αίγλη για να γίνει και πάλι η Μεταμόρφωση σημείο αναφοράς . Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες και στα κομματικά κελεύσματα ψηφίστε με το …χέρι στην καρδιά για το καλό της Μεταμόρφωσης για την πρόοδο του χωριού μας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου