19.3.11

Συμπόσιο "ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ" του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Παρέμβαση του Βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη
Ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, κληθείς να χαιρετίσει την έναρξη του Διεθνούς Συμποσίου με τίτλο "Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη Μελέτη των Αρχαίων Υφασμάτων", δήλωσε τα εξής:
"Συγχαίρω το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την οργάνωση μιας τόσο σπουδαίας διεθνούς επιστημονικής εκδήλωσης. Ο καθένας καταλαβαίνει, χωρίς να είναι ειδικός, ότι πρόκειται για ένα θέμα αιχμής, εξαιρετικά πρωτοποριακό και επιπλέον σε σύνδεση με την ιστορία της πόλης μας, την Καλαμάτα, που είχε πλούσια παράδοση παραγωγής υφασμάτων.
Οι οργανωτές και οι συμμετέχοντες επιστήμονες αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι η Περιφέρεια, και ειδικά η Πελοπόννησος, μπορεί να συναγωνιστεί το Κέντρο ως επιστημονική πρωτοπορία, ενώ διαχρονικά διαπιστώνουμε μια ανισομερή κατανομή των πόρων, που δεν βοηθάει την περιφερειακή ανάπτυξη.
Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ που επιλέξατε ως διεθνή γλώσσα του συμποσίου, πλάι στην αγγλική, και την γαλλική. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα έχει πάντα να κερδίσει διατηρώντας την γαλλόφωνη παράδοσή της, που την συνδέει με ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας διανόησης. Εύχομαι πλήρη επιτυχία στις εργασίες του Συμποσίου σας."
Στο πλαίσιο του Συμποσίου ο κ. Βουδούρης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την καθηγήτρια κ. Ευρυδίκη Αντζουλάτου - Ρετσίλα, Πρόεδρο του Τμήματος, την καθηγήτρια κ. Ελένη Ζυμή, με επιστήμονες ομιλητές και πολλούς φοιτητές, συμμετέχοντες στο Συμπόσιο. Με την ευκαιρία αυτή επανέλαβε τη θέση του να διατηρηθούν τα τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στην πόλη της Καλαμάτας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου