30.12.11

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Η πρόσφατη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, των υπουργών και αναπληρωτών υπουργών, που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και ορισμένων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανέδειξε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κίνημά μας. Δεν έδωσε όμως καμία συγκεκριμένη απάντηση σχετικά με την επίλυση τους.
Ήταν βέβαια αναμενόμενο, εφόσον η σύνθεση αυτής της συνεδρίασης δεν είχε ούτε θεσμική υπόσταση αλλά ούτε και πολιτική. Η έλλειψη θεσμικής υπόστασης είναι προφανής. Για την πολιτική, θα ήθελα να επισημάνω, όπως ειπώθηκε με διάφορους τρόπους και από πολλούς συναδέλφους βουλευτές, ότι η άποψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως θεσμικού σώματος απουσίαζε εντελώς. Θεωρώ χρήσιμο να υπενθυμίσω ότι ολοκληρωμένη συνεδρίαση της ΚΟ έχει να πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο 2011. Δεν θεωρώ βέβαια ολοκληρωμένες τις συνεδριάσεις, όπου έγινε μόνο ενημέρωση από εσάς, χωρίς να δοθεί σε κάθε μέλος η δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του, ώστε δια του διαλόγου να προκύψει ένα πολιτικό συμπέρασμα.
Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει συνταρακτικά γεγονότα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ καλούμαστε ταυτόχρονα να στηρίξουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο κυβερνητικό έργο και να δρομολογήσουμε δημοκρατικά, διάφανα και αποτελεσματικά τις εξελίξεις στο κίνημά μας.
Θεωρώ συνεπώς επιβεβλημένο -εκτός από τη σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου, που θα δρομολογήσει τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου- να συγκληθεί άμεσα ολοκληρωμένη συνεδρίαση της ΚΟ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου