27.12.11

Τα εμφυτεύματα στήθους δεν είναι τοξικά λέει ο ιδρυτής της PIP

Ο ιδρυτής της εταιρείας εμφυτευμάτων στήθους ΡΙΡ, τα οποία πιστεύεται ότι περιέχουν υλικά επικίνδυνα για την υγεία, παραδέχεται ότι χρησιμοποίησε μη εγκεκριμένη σιλικόνη όμως θεωρεί ότι δεν είναι τοξικά, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του.

Μέσω του δικηγόρου του ο 72χρονος Ζαν-Κλοντ Μας, ο ιδρυτής της Poly Implant Prothese, παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε μη εγκεκριμένη σιλικόνη για την παρασκευή των εμφυτευμάτων. Ο δικηγόρος Ιβ Αντάντ εξήγησε ότι η εταιρεία χρησιμοποιούσε δύο τύπους σιλικόνης, την αμερικανική Nusil --που ήταν εγκεκριμένη από τις αρχές-- και ένα είδος που έφτιαχνε η ίδια και στοίχιζε πέντε φορές φτηνότερα, καθώς στα μέσα της δεκαετίας του 2000 αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, η παρασκευασμένη από την PIP σιλικόνη είχε τα ίδια χημικά χαρακτηριστικά με το προϊόν της Nusil και δεν ήταν "βλαπτική". Πρόσθεσε ότι δεν έχει αποδειχθεί πως υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα εμφυτεύματα.

Η γαλλική κυβέρνηση σύστησε την Παρασκευή "για προληπτικούς λόγους" να αφαιρεθούν τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα από όσες γυναίκες υποβλήθηκαν σε επέμβαση προσθετικής στήθους.

Ο Αντάντ παραδέχτηκε επίσης ότι το 2000 ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας φαρμάκων (FDA) επέστησε την προσοχή της εταιρείας σε ορισμένα "προβλήματα" που παρουσίαζαν τα εμφυτεύματα, τα οποία όμως δεν αφορούσαν την ποιότητα της σιλικόνης. Μετά από εκείνη την επιθεώρηση οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν την πώληση των εμφυτευμάτων PIP στη χώρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου