23.11.12

Στη Βουλή το VIDEO της Όλγας...

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Μ. Γιαννακάκη και Θ. Ψύρρας για το διαφημιστικό βίντεο του ΕΟΤ που γυρίστηκε στο Λονδίνο με guest star την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι... το βίντεο στοίχισε 75.000 ευρώ, από τα οποία τα 15.000 δαπανήθηκαν μόνο για τις ανάγκες της δεξίωσης που ακολούθησε τα γυρίσματα.

Όπως υποστηρίζουν: «Τα ποσά που δαπανήθηκαν, ειδικά αυτά για την κάλυψη των αναγκών της δεξίωσης, δεν ανταποκρίνονται στην Ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Επιπροσθέτως, ο τρόπος που δαπανήθηκαν δεν είναι ο βέλτιστος, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία εκδήλωση flash mob σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι ανεξαρτήτως της αναπαραγωγής του δρώμενου, η δυναμική του κεντρικού μηνύματος ενός τέτοιου γεγονότος περιορίζεται στο χρονικό και τοπικό σημείο εκτέλεσής του. Παράλληλα, η αναφορά σε οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να παραπέμπει στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, είναι εξαιρετικά περιορισμένη».

Έτσι κατέθεσαν τις παρακάτω ερωτήσεις στην αρμόδια υπουργό:

1. Με ποιο σκεπτικό προέβη στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας, αμφιβόλου αποτελέσματος, παραγωγής;

2. Με ποιο σκεπτικό έγιναν αυτές οι δαπανηρές επιλογές, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, όσο και με την τοποθεσία της δεξίωσης;

3. Διενεργήθηκε σχετικός διαγωνισμός και αν ναι, με ποιους όρους και με ποια κριτήρια έγινε η συγκεκριμένη επιλογή;

Το βίντεο είχε προκαλέσει επικρίσεις και ειρωνικά σχόλια, όχι μόνο για το κόστος παραγωγής του (που αποκαλύφθηκε μέσω της «Διαύγειας») και το γεγονός ότι σύμφωνα με ορισμένους διαφημίζει το… Λονδίνο και όχι την Ελλάδα, αλλά και επειδή σε αυτό εμφανίζεται και η ίδια η υπουργός. Ο ΕΟΤ έσπευσε να το «εξαφανίσει» από το YouTube. πηγη thestival.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου