24.1.13

«Αγριεύει» ο καιρός

 Επιδείνωση του καιρού με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Νότιοι άνεμοι τοπικά 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη.


 Τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται τις πρωινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη βορειοανατολική χώρα και τις βραδινές ώρες στα Ανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 12 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 14 βαθμούς στην Δυτική Ελλάδα με τις μέγιστες στην Ήπειρο να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες, από 9 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 17 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις και παροδικά πολύ θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.
Βροχές και τοπικές καταιγίδες με βελτίωση του καιρού το βράδυ, προβλέπουν για σήμερα στην Αττική οι μετεωρολόγοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση του καιρού το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται σήμερα στην Ήπειρο και τη δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και πιθανώς στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις περιοχές της Θεσσαλίας, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στα βόρεια θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στις Κυκλάδες και την Κρήτη με νεφώσεις και τοπικές βροχές με σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι μετεωρολόγοι προβλέπουν συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα και το βράδυ κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ που το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου