26.1.13

Ο μηχανισμός αδυνατεί να εισπράξει μέρος από τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ

ΑΔΥΝΑΜΙΑ είσπραξης των προστίμων του ΣΔΟΕ παραδέχεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, «η είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν συνεπεία ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ καθίσταται δυσχερής λόγω του μεγάλου ύψους αυτών αλλά και του γεγονότος ότι οι υπόχρεοι καταβολής τους –φυσικά ή νομικά πρόσωπα– στερούνται, στις πλείστες των περιπτώσεων, περιουσιακών στοιχείων κατά το χρόνο επιβολής και βεβαίωσης αυτών».

    Από το έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή προκύπτει ότι οι εκθέσεις που έχει αποστείλει το ΣΔΟΕ στις αρμόδιες δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και τα τελωνεία της χώρας από το 2009 έως τις 30 Νοεμβρίου 2012 για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειες επί θεμάτων προστίμων και οφειλών φορολογουμένων ανέρχονται σε 116.648.

Η απάντηση διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλου, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί αν υπάρχουν συνολικά απογραφικά στοιχεία για τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί από το ΣΔΟΕ από το 2009 έως και σήμερα και ποιο είναι το σύνολο των προστίμων που έχουν επιβληθεί και το ποσό που έχει εισπραχθεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου