12.4.13

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο νέος ιδιοκτήτης του θρυλικού νησιού του Ωνάσση "ΣΚΟΡΠΙΟΣ" !

Ο 47χρονος Ρώσος Ολιγάρχης Ριμπολόβλεφ !!!
Είναι στη λίστα του Forbes με τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, η περιουσία του ξεπερνάει τα 10 δισ δολάρια, φέρεται να είχε το 10% της τράπεζας Κύπρου και είναι ο νέος ιδιοκτήτης του νησιού του Ωνάση. 
Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι πλέον λίγο περισσότερο Έλληνας.
Οπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, βάζοντας τέλος στο θρίλερ που ξεκίνησε όταν η Σίβυλλα του Βήματος αποκάλυψε ότι το νησί πουλήθηκε, ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι ιδιοκτήτης της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μονακό, και πλέον ιδιοκτήτης του Σκορπιού και του μικρού νησιού Τσοκάρι που αγόρασε από την την Αθηνά Ωνάση.
Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή η αγορά έχει ήδη συντελεστεί, μέσω μιας αρκετά πολύπλοκης διαδικασίας που «εμπλέκει» νομικά και επιχειρηματικά αρκετό κόσμο στην Κύπρο, στις Βρυξέλλες, στην Γενεύη και στο Λουξεμβούργο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έγινε σαφές πως ολοκληρώθηκε η αγοροπωλησία «στα «κέντρα» των συγκεκριμένων εξελίξεων με την πρόσφατη - μεσούσης της κυπριακής κρίσης - αλλαγή διοικητικών συμβουλίων στις εταιρείες «Αριστοτέλης» και «Αριστείδης» οι οποίες ελέγχουν τις εταιρείες «Μυκήνες» και «Αγαμέμνων» στις οποίες ανήκουν τα δύο νησιά.
Η όλη, δε, διαδικασία κινήθηκε μέσω του πολύ γνωστού δικηγορικού γραφείου «Γιώργος Κωστακόπουλος και Συνεργάτες», το στέλεχος του οποίου Νίκος Κορογιαννάκης ταξίδεψε αρκετές φορές από τις Βρυξέλλες στην Γενεύη για να ολοκληρώσει την συμφωνία.»
Στη συμφωνία φέρεται να εμπλέκεται και το γνωστό δικηγορικό γραφείο της Κύπρου που ανήκει στον Ανδρέα Νεοκλέους, δικηγόρο που πρόσφατα κατηγόρησε τους Ολλανδούς για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.
Ο Νεοκλέους έχει επίσης δικηγορικό γραφείο στις Βρυξέλλές και, μάλιστα, κατά σύμπτωση στο ίδιο κτίριο με τον Κωστακόπουλο. Δεν ήθελε, λοιπόν, και ...πολύ να προκύψει η συνεργασία των δύο γραφείων, από τη στιγμή που ο πωλητής ήταν ελληνικής καταγωγής και ο αγοραστής είχε σημαντικά συμφέροντα στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πρόσωπα που απαρτίζουν πλέον τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών που πουλήθηκαν από την πλευρά Ωνάση να αποτελούν συνεργάτες του ίδιου του Νεοκλέους. Στην δε κατάληξη της «αλυσίδας» βρίσκονται νομικά και φυσικά πρόσωπα με έδρα το Λουξεμβούργο, σημειώνει πάντα το εκτενές άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου