12.4.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Συναυλία Βασίλη Παναγιωτόπουλου !


ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 12 Απριλίου στις 21.00, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Στο πλαίσιο του κύκλου μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κ.Ε. «Φάρις», με την ονομασία «Απρίλης των Πλήκτρων», το Δημοτικό Ωδείο παρουσιάζει την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 21.00, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας τον σολίστ Βασίλη Παναγιωτόπουλο σε ρεσιτάλ πιάνου. Δις απόφοιτος του ΔΩΚ με τις υψηλότερες διακρίσεις (δίπλωμα τρομπονιού τον Ιούνιο του 2011 στην τάξη του Σπύρου Φαρούγγια και δίπλωμα πιάνου τον Ιανουάριο του 2013 στην τάξη της Νέλλης Σεμιτέκολο), ο εξαιρετικά ταλαντούχος νέος μουσικός θα ερμηνεύσει στο πιάνο τα εξής έργα:
I. J. S. Bach: Χρωματική φαντασία και φούγκα σε ρε ελάσσονα (BWV 903)
II. J. S. Bach: Πρελούδιο και φούγκα σε σολ ελάσσονα, από το ''Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο'' (βιβλίο 1ο)
III. F. Chopin: Μπαλάντα έργο 52 αρ. 4 σε φα ελάσσονα
IV. M. Ravel: Gaspard de la nuit (I.Ondine)
V. Nikolai Kapustin: Από τις 8 Σπουδές Κοντσέρτου για πιάνο, το 'Πρελούδιο' (έργο 40 αρ.1)
VI. Γιώργου Κουρουπού: ''Δεκατρία όγδοα με αγάπη''
VII. L. V. Beethoven: Σονάτα έργο 57 για πιάνο ''Appassionata''

Βασίλης Παναγιωτόπουλος

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1990. Έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική το 2000 στη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και την ίδια χρονιά ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. 
Πήρε το δίπλωμά του στο τρομπόνι με καθηγητή το Σπύρο Φαρούγγια το 2011 και με καθηγήτρια τη Νέλλη Σεμιτέκολο πήρε το δίπλωμά του στο πιάνο τον Ιανουάριο του 2013. 
Τα 2 τελευταία χρόνια των σπουδών του, είχε οικονομική υποστήριξη για τα δίδακτρα και τα εξέταστρα από την Καρέλια Α.Ε. Το 2008 αποφοίτησε από το Mουσικό Σχολείο Καλαμάτας. 
Σήμερα είναι φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως ο David Lynch, η Μάρθα Φριντζήλα, η Ματούλα Ζαμάνη, οι Locomondo και ο Λάκης Λαζόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου