27.12.13

Στα δικαστήρια για το γυμνό στήθος της Φατμαγκιούλ

Δικαστική διαμάχη στην Τουρκία μεταξύ της εταιρείας παραγωγής της ταινίας «Τα φτερά της νύχτας» (και από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών σειρών στην Τουρκία) και της διάσημης Τουρκάλας ηθοποιού Μπερέν Σαάτ, γνωστή στην χώρα μας ως «Φατμαγκιούλ» από τον ομώνυμο ρόλο της.

Η 29χρονη ηθοποιός κατηγορεί τους παραγωγούς της ταινίας ότι γύρισαν γυμνή σκηνή όχι μόνο χωρίς την έγκρισή της αλλά και εν αγνοία της, αφού - σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της ηθοποιού - σε μια ερωτική σκηνή με τον συμπρωταγωνιστή της Μουράτ Ουναλμίς τοποθέτησαν χωρίς να το ξέρει καθρέφτη στο πλατό για να φανεί το στήθος της.

Η Μπερέν Σαάτ μήνυσε το παραγωγό, Μουράτ Τοκάτ, αξιώνοντας αποζημίωση 30.000 τουρκικών λιρών. Ο δικηγόρος της, Ογούζ Μουφτούογλου, δήλωσε πως «Στήθηκε παγίδα με καθρέπτη στη κ. Σαάτ».

Διαφορετική άποψη έχει όμως ο συμπρωταγωνιστής της Μουράτ Ουναλμίς που κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης της παραγωγής. Ο γνωστός Τούρκος ηθοποιός είπε στη δικαστική αίθουσα: «Πιστεύω πως η Μπερέν είδε αυτό το καθρέπτη. Ο αληθινός ηθοποιός ξέρει τα ανοίγματα της κάμερας, τα υπολογίζει με μαθηματική ακρίβεια. Αποκλείεται η Μπερέν να μην είδε ολόκληρο καθρέπτη. Άλλωστε είναι καθρέπτης ντουλάπας. Όταν τον είδε έπρεπε να καταλάβει πως θα φαινόταν κάτι και στη κάμερα, ή να μην δεχόταν καν να γυρίσει αυτή τη σκηνή. Άλλωστε η σκηνή δεν ήταν χυδαία».

Και η αλήθεια είναι ότι, με τα δικά μας δεδομένα, η σκηνή από την οποία βλέπουμε ένα καρέ παρακάτω, δεν θεωρείται καν τολμηρή.


ΠΗΓΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου