28.12.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ –Προσπαθούν να φιμώσουν τον τύπο με αγωγές και μηνύσεις

Όταν φιμώνεται ο Τύπος, η ελευθερία παύει να υπάρχει!
 
ΜΟΔΑ Η «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ » ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και ΕΚΔΟΤΩΝ !


Κατάντια για πολιτικά πρόσωπα της Μεσσηνίας 
 
Είναι λυπηρό για ορισμένα ΠΟΛΙΤΙΚΑ πρόσωπα της Μεσσηνίας που μάλιστα  «ευαγγελίζονται » το νέο να καταφεύγουν σε παλαιοκομματικές μεθόδους και νοοτροπίες με κύριο σκοπό την αποφυγή κριτικής δια την πορεία τους στον δημόσιο βίο .
Ακόμα και όταν η κριτική που ασκείται είναι ιδιαιτέρως οξεία ή μπορεί να θεωρηθεί υπερβολική, δεν μπορεί να τίθεται σε προληπτική λογοκρισία με δικαστικές αποφάσεις.
Η βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων  «είναι προσχηματική και επιδιώκει τον εκβιασμό του εκδότη ή του δημοσιογράφου, με την απειλή μεγάλων αποζημιώσεων, να ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ σε έναν συμβιβασμό, με σκοπό τον προσπορισμό ενός ποσού ή την πλήρη ανασκευή και ανατροπή των  όσων αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα.
 Ήδη, δεκάδες τέτοιες αγωγές εκκρεμούν στα δικαστήρια, με τις οποίες απειλούνται εκδότες και δημοσιογράφοι με την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ είναι γνωστό ότι από αποφάσεις που έχουν εκδοθεί δημοσιογράφοι κινδυνεύουν να χάσουν κάθε περιουσιακό τους στοιχείο, λόγω κατάσχεσης.
 Είναι φανερό ότι με το υπάρχον νομικό καθεστώς τίθεται σε άμεσο κίνδυνο αυτή η ίδια η ελευθερία του Τύπου, που αποτελεί ένα από τα στηρίγματα της Δημοκρατίας.
Γιατί με το πρόσχημα των αγωγών και την απειλή εκδίκασης μεγάλων αποζημιώσεων εκείνο που επιχειρείται στην πραγματικότητα είναι η φίμωση του Τύπου.
 Και όταν φιμώνεται ο Τύπος, η ελευθερία παύει να υπάρχει.


Β.Μ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου