10.10.14

ΚΟΡΩΝΗ - Μήνυμα ζωής, και θάρρους για τους μαθητές του Γυμνασίου

Ένα μήνυμα ζωής, και θάρρους πήραν οι μαθητές του Γυμνασίου Κορώνης, το πρωί της Δευτέρας, 6 Οκτωβρίου, με αφορμή την Πανελληνιά ημέρα του σχολικού αθλητισμού, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Φέτος λοιπόν, με το σύνθημα «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» τα σχολεία όλης της χώρας ξεκίνησαν εκδηλώσεις όχι μόνο αθλητικού μα και θεματικού χαρακτήρα.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κορώνης, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κ. Ελένη Γκλεγκλέ είχε μια ιδέα: Να καλέσει τον Παραολυμπιονίκη, κ. Γιώργο Λαζαρίδη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να συζητήσουν με τον αθλητή και να κατανοήσουν καλύτερα τις έννοιες της δύναμης και της θέλησης.

Ο Παραολυμπιονίκης στο τένις με αμαξίδιο απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών, ξεκινώντας από το ατύχημα που τον  καθήλωσε στο αμαξίδιο και συνεχίζοντας στην απόφαση να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, μετατρέποντας έτσι το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή σε κινητήρια δύναμη, για ένα νέο ξεκίνημα γεμάτο αθλητικές διακρίσεις, σε πανελλήνιο μα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μαθητές του σχολείου έπαιξαν τένις με τον αθλητή, ενώ μερικοί από αυτούς κάθισαν και στο αμαξίδιο, κατανοώντας έτσι τη δυσκολία που υπάρχει στο να κινηθεί κάποιος με αυτό, πόσο μάλλον στο να αθληθεί.

Η κ. Γκλεγκλέ συγκινημένη από την επίσκεψη του αθλητή και προσωπικού της φίλου, κ. Λαζαρίδη τόνισε πως σημαντικό είναι να έχουμε στο νου μας ότι η κάθε δράση έχει ουσιαστικά αποτελέσματα μόνο όταν γίνεται βιωματικά, ενώ υπογράμμισε «Το Γυμνάσιο Κορώνης , θα συνεχίσει με μια σειρά δράσεων από τους μαθητές για τους μαθητές μα και για τη κοινωνία, μιας και ένα σχολείο πρέπει πάντα να είναι ανοιχτό προς όλους.»

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης συγκινημένος από τη συγκεκριμένη δράση δήλωσε : Σε μια τέτοια εκδήλωση θεματικού χαρακτήρα, τα παιδιά μας αποκομίζουν σημαντικές έννοιες για το νόημα της αυτοεκτίμησης.  Μαθαίνουν να σέβονται τους γύρω τους αλλά πάνω από όλα τον ίδιο τους τον εαυτό, δίνοντας έτσι αξία στη καθημερινότητα τους. Συγχαίρω όλους αυτούς που αγκαλιάζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις και εύχομαι στους μαθητές κάθε μέρα να εμπιστεύονται τις δυνάμεις τους και να πετυχαίνουν τους στόχους τους, όσο δύσκολοι και αν φαντάζουν αυτοί. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου