22.3.15

Ρόδος: Στα “αζήτητα” επτά νεκροί – Θα κηδευτούν με έξοδα του δήμου

Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι επτά συνάνθρωποί μας, που έχουν χάσει τη ζωή τους, παραμένουν στο νοσοκομείο της Ρόδου χωρίς κανείς να τους έχει αναζητήσει.

Το θέμα αποκάλυψε χθες ο ραδιοφωνικός σταθμός "Παλμός", σημειώνοντας πως πρόκειται για μετανάστες αλλά και μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή χωρίς ωστόσο να αναζητηθούν από τους οικείους τους.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή για την ταφή των νεκρών.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις,ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του νησιού Τέρης Χατζηιωάννου, γνωστοποίησε με ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ταφή των επτά νεκρών θα γίνει με έξοδα του δήμου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χατζηιωάννου:

Με αφορμή την είδηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για την άρνηση ταφής των επτά νεκρών που παραμένουν στα αζήτητα στο νοσοκομείο της Ρόδου, οφείλω να ενημερώσω τα εξής:
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου με άμεση εντολή του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη ταφή των επτά άμοιρων ανθρώπων. Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς και αυτονόητη υποχρέωση μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

newsit.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου