29.4.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Τί κρύβει η σύγκρουση Νίκα - Οικονομάκου;

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρίας Οικονομάκου.
 Οι πληροφορίες λένε ότι ο δήμαρχος μίλησε άσχημα στην πρόεδρο του Σώματος, όταν εκείνη του ανακοίνωσε ότι ειδικοί λόγοι τη δεσμεύουν να μην ψηφίσει τον «εκλεκτό» του Παναγιώτη Νίκα για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Η ξεκάθαρη θέση που πήρε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αιφνιδίασε το δήμαρχο, που σύμφωνα με πληροφορίες αντέδρασε έντονα και απαξιωτικά προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως αποκαλύπτεται, η δημοτική αρχή είχε έρθει σε συνεννόηση με συμβούλους της μειοψηφίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αλλά η ανακοίνωση της Μαρίας Οικονομάκου, την τελευταία στιγμή, ότι δεν μπορεί να ψηφίσει, προκάλεσε ανησυχία και τη συγκεκριμένη αντίδραση του δημάρχου.
Πάντως ένα μεγάλο ποσοστό δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας καταλογίζουν ευθύνη για το επεισόδιο στη Μαρία Οικονομάκου, διότι αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την επιλογή που έκανε η δημοτική ομάδα και μάλιστα ανακοίνωσε την τελευταία στιγμή τη διαφοροποίησή της.
Από την άλλη, πολλοί θεωρούν ότι η υπόθεση του Συμπαραστάτη ήταν μια αφορμή για την συγκεκριμένη αντίδραση του δημάρχου, ωστόσο ο πραγματικός λόγος κρύβεται πίσω από τα αισθήματα του Παναγιώτη Νίκα προς την ηγεσία της Ν.Δ., τα οποία επηρεάζουν και τη σχέση του με όσους συμβούλους του εξακολουθούν να στηρίζουν την ηγεσία του κόμματός τους.

Στ.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου