30.4.15

H …ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΑΡΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΜΑΥΡΩΤΑ.

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου.
Realfm-pamesports.gr

-Μια ολόκληρη ημέρα στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε εξέλιξη την ολομέλεια και σε συνεδριάσεις επιτροπών, είναι υπεραρκετή για να καταγράψεις πολλά και διάφορα. Από τις «διευκρινήσεις» του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή σχετικά με την… μετάφραση του αγγλικού κειμένου σχετικά με το αυτοδιοίκητο και την αυτονομία στο ποδόσφαιρο, την πρόταση του βουλευτή Για δημιουργία μητρώου ταραξιών στο νόμο, μέχρι και τις αναμνήσεις της σερβιτόρας Ρούλας στο καφενείο της Βουλής που έτσι και τις κάνει βιβλίο θα γίνει σίγουρα Best Seler. Πριν την δεύτερη ανάγνωση των άρθρων του αθλητικού δείγματος νομοσχεδίου του Κοντονή στην επιτροπή ,ο Ζακυνθινός βουλευτής και Υπουργός με το σακίδιο στη πλάτη έκανε την βόλτα του στην αίθουσα κοινοβουλευτικών συντακτών και σε πηγαδάκι επιχείρησε να τους εξηγήσει πως η αγγλική διατύπωση περί Αυτονομίας της ΕΠΟ δημιούργησε την εντύπωση σε ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ ότι επιχειρείτε παρέμβαση της πολιτείας με στόχο την κατάργηση του αυτοδιοίκητου!!!Και ενώ ο Κοντονής έφυγε, έμπειρος κοινοβουλευτικός συνάδελφος προσπαθούσε να λύσει τον… γρίφο!!!Ο βουλευτής και εκπρόσωπος του Ποταμιού ,Ολυμπιονίκης του Πόλο ,Γιώργος Μαυρωτάς διαβασμένος μέχρι… κεραίας ,με το που παίρνει τον λόγο ζητάει από τον Κοντονή να εντάξει στο δείγμα του νόμου του ,διάταξη που υπάρχει στον αγγλικό αθλητικό νόμο και προβλέπει την δημιουργία μητρώου ταραξιών αθλητικών διοργανώσεων. Το μητρώο των ταραξιών, η λίστα αυτή θα υπάρχει στην γενική γραμματεία αθλητισμού και θα κοινοποιείτε στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες και στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις. Μια πρόταση που σαφώς θα βοηθούσε ουσιαστικά αν πράγματι θέλουν να αποκαθάρουνε το ποδόσφαιρο από τους χούλιγκαν και τους ναρκομανείς. Είμαι περίεργος να δω αν θα ενταχτεί στο δείγμα του αθλητικού νόμου. Σχετικά με τα μηχανήματα εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου ο Κοντονής είπε πως η ΓΓΑ έχει πληρώσει 14 εκ. ευρώ .Όσες ομάδες βάλλουν τις παλιές παραγγελίες θα πληρώσουν το κόστος οι διοργανώτριες αρχές, όσες ΠΑΕ παραγγείλουν εφ εξής θα πληρώσουν το κόστος οι ίδιες. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Γκόκας σημείωσε ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να δεχτεί τους τακτικούς δικαστές με κλήρωση και όχι με ορισμό από τον εκάστοτε Υπουργό, και επεσήμανε πως στο άρθρο 15 το ΚΚΕ υποστηρίζει πως δεν θα πρέπει να γίνεται ειδική αναφορά στο σεβασμό του αυτοδιοίκητου μόνο της ΕΠΟ αλλά όλων των αθλητικών ομοσπονδιών.
Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστοφιλλοπούλου, με στόμφο σημείωσε πως τα κυκλώματα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα εκμεταλλεύονται την πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων!!!Πήρε …τριάντα χρόνια στη Χριστοφιλλοπούλου να το αντιληφτεί και σε μένα να το πάρω… χαμπάρι. Έριξε όμως και το μπαλάκι της στο Κοντονή λέγοντας του ότι με την ψήφιση στην Ολομέλεια θα μείνει …μόνος .Για να τονίσει ότι το ζητούμενο δεν είναι η ψήφιση αλλά η εφαρμογή ενός νόμου. Και ενώ ο Κοντονής …ορκιζόταν δεν ξέρω και εγώ για ποια στη σειρά φορά ότι μα τον Άγιο Διονύσιο μακριά από αυτό η όποια πρόθεση κατάργησης του αυτοδιοίκητου, σημείωσε ότι αυτοδιοίκητο ΝΑΙ ,αλλά ΟΧΙ στο ανεξέλεγκτο που παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους. Και διαβάζω ,και ξαναδιαβάζω, και τσιμπιέμαι για να δω αν ακούω καλά ,γιατί πριν 24 ώρες έβλεπα χαμόγελα ,συγκλίσεις και ουσιαστικά βήματα για συμφωνία μετά την συνάντηση με τον Ινφαντίνο!!!Και το κερασάκι στο τέλος. Λέει μια λαϊκή παροιμία ότι θέλει η τάδε να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει. Έτσι και ο συμπαθής κατά τα άλλα Κόντες Κοντονής που σε ρόλο …Ποντίου Πιλάτου σημειώνει πως ότι και να συμβεί εφ εξής Η ΕΠΟ ,η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ θα έχουν την ευθύνη. Και ενώ σημειώνει πως ΠΣΑΤ και συνδικαλιστικές ενώσεις κάνουν μεγάλο λάθος και αναλώνονται σε …κυνήγι μαγισσών σχετικά με το άρθρο περί τύπου, αφήνει ορθάνοικτο όχι παράθυρο ,άλλα μπαλκονόπορτα για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ!!!
Δηλαδή και τώρα να έβρισκαν τρόπο να αποφύγουν το ποδοσφαιρικό GRΕXIT ο Ζακυνθινός έχει κατά νου και δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Άντε να δούμε τι θα γίνει τελικά. Πόσα GREXIT θα έχουμε τελικά;
ΥΓ: Σιγά να μην σας γράψω έστω και δείγμα από τις αναμνήσεις της «Θρυλικής» γκαρσόνας Ρούλας. Αυτά θα γίνουν βιβλίο… Και σαφώς θα έχουν μακράν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα Grexit.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου