2.5.15

Μάρδας: Δεν διαθέτει το κράτος χρήματα για να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα του 2012


Μάρδας: Δεν διαθέτει το κράτος χρήματα για να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα του 2012

Δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα χρήματα για την αποκατάσταση των συντάξεων στα επίπεδα του 2012 σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με σημερινή τοποθέτηση του Δημ. Μάρδα.
"Αν σήμερα μου ζητούσε η κυβέρνηση να βρούμε τα χρήματα για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι τις επιστροφές ποσών, τα οποία περικόπηκαν το 2012, θα έλεγα ότι χρήματα δεν υπάρχουν", δήλωσε στον Focus FM.

Ο Γ. Ρωμανιάς μιλώντας το πρωί στο "MEGA Σαββατοκύριακο" είπε πως η κυβέρνηση υπολογίζει στο 1,5 δισ. ευρώ το κόστος αυτής της απόφασης, διευκρινίζοντας ότι αυτή αφορά σε όλους τους συνταξιούχους.

Από τη μεριά του, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης εκτίμησε ότι τα χρήματα που θα χρειαστεί η κυβέρνηση ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να χαρακτηρίζει αντισυνταγματική τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αλλά και την περικοπή του δώρου και των επιδομάτων.

Ο κ. Ρωμανιάς επισήμανε επίσης ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν θα εφαρμοστεί ούτε για τις επικουρικές, ούτε για τις κύριες συντάξεις και πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις του Μαΐου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου