Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους αιρετοί και εργαζόμενοι στον χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά της ΠΝΠ και βάζουν λουκέτο αύριο στους δήμους της χώρας ενώ στην Αθήνα η ΠΟΕ ΟΤΑ προγραμματίζει συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 και πορεία στη Βουλή όπου θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ.
Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια όπου αιρετοί και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα βρεθούν σε κοινές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης να ζητήσει τα αποθεματικά των δήμων και των περιφερειών προκειμένου να καλύψει έκτακτες χρηματοδοτικές ανάγκες.
Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ στη Βουλή 
Όπως αναφέρει η απόφαση της ΚΕΔΕ «αύριο Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, στις 11.30 π.μ. , το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχοι από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στο Προεδρείο της και στους Πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, ενόψει της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην Ολομέλεια της Βουλής που συνεδριάζει για το σκοπό αυτό στις 12 το μεσημέρι.
Παρασκευή κλειστοί οι Δήμοι
Ταυτόχρονα αύριο Παρασκευή οι υπηρεσίες των Δήμων όλης της  χώρας θα παραμείνουν ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ κλειστές από τις 12 ως τις 3  το μεσημέρι, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης».
Οι αντιδράσεις
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος μιλώντας στο The TOC σημειώνει ότι «είναι ανάγκη να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα υποταχτούμε στα κελεύσματα των δανειστών και της κυβέρνησης που στοχεύουν στην οικονομική κατάρρευση της αυτοδιοίκησης. Ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος».
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Αγοραστός σε δηλώσεις τους έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Παράλληλα, οι επικεφαλής των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης πρώτους και δεύτερου βαθμού έχουν ζητήσει την απόσυρση της ΠΝΠ και την εκκίνηση διαλόγου με την κυβέρνηση προκειμένου να συμβάλλουν με τις δυνάμεις στην οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει το κράτος στην καταβολή μισθών και συντάξεων.