12.6.15

REUTERS - OΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ..... ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Το πρακτορείο Reuters μετέδιδε πως ανώτατοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. συζήτησαν για πρώτη φορά επισήμως το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας... καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της έχουν φτάσει σε τέλμα, επικαλούμενο δηλώσεις αρκετών αξιωματούχων.
 
Το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters περί χρεοκοπίας της Ελλάδας διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους...το σημερινό δημοσίευμα του Reuters, περί δήθεν συζήτησης για χρεοκοπία της Ελλάδας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι ίδιοι αξιωματούχοι διέψευσαν και το δημοσίευμα του Bloomberg περί τελεσιγράφου των δανειστών προς την κυβέρνηση. 
Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters μετέδιδε πως ανώτατοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. συζήτησαν για πρώτη φορά επισήμως το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της έχουν φτάσει σε τέλμα, αναφέρει σήμερα το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αρκετών αξιωματούχων.
Κατά τις συζητήσεις τους χθες στην Μπρατισλάβα, οι κυβερνητικές αντιπροσωπείες, που προετοιμάζουν τη συνεδρίαση του Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, κατέληξαν σε τρία πιθανά σενάρια για την Ελλάδα μέχρι το τέλος Ιουνίου, σημειώνει το πρακτορείο. 
Το λιγότερο πιθανό σενάριο θεωρούν πως είναι μια επιτυχής συμφωνία «ρευστότητα έναντι μεταρρυθμίσεων» την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προλάβει η χώρα να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει μέχρι το τέλος Ιουνίου. 
Η δεύτερη πιθανότητα είναι μια νέα παράταση του τρέχοντος οικονομικού προγράμματος, που λήγει αυτόν τον μήνα. Αυτό προϋποθέτει την αποπληρωμή των 1,6 δισ. ευρώ από την Ελλάδα στο ΔΝΤ. 
Το τρίτο σενάριο – που συζητήθηκε επισήμως για πρώτη φορά σε ανώτατο επίπεδο στην Ε.Ε. – είναι μια χρεοκοπία της Ελλάδας, αναφέρει το Reuters, διευκρινίζοντας πάντως πως η χθεσινή συνάντηση δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση ή σε συγκεκριμένο συμπέρασμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου