28.8.15

«Παγίδευσαν» ΑΤΜ και έκλεψαν πάνω από 18 χιλιάδες ευρώ

Περίπου 18.000 ευρώ έκλεψαν από λογαριασμούς τραπεζών δύο άτομα τα οποία παγίδευαν με μεταλλικό έλασμα τη θύρα εξόδου των ΑΤΜ!
Στα ίχνη δύο αλλοδαπών που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών από ΑΤΜ τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.
Σε βάρος των αλλοδαπών, ηλικίας 33 και 40 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί, μαζί με δύο συνεργούς τους, προ ενός έτους περίπου, μετέβησαν σε τραπεζικά ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας και συγκεκριμένα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας, όπου πραγματοποίησαν παράνομες συναλλαγές μέσω Α.Τ.Μ.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ανάληψης, παγίδευαν τη θύρα εξόδου των χρημάτων με μεταλλική παγίδα - έλασμα, η οποία συγκρατούσε τα χρήματα, ενώ ταυτόχρονα ακύρωναν τη συναλλαγή, με αποτέλεσμα να μην πιστώνεται η κίνηση στον «παράνομο» λογαριασμό του δράστη, παρόλο που τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί από τη θυρίδα.
Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι το συνολικό όφελος που αποκόμισαν, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 18.160 ευρώ ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν επιπλέον 4.880 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου