22.4.16

ΜΠΕΖΟΣ - ΧΑΡΙΤΣΗΣ: Συνάντηση για θέματα υγείας στο Νομό Μεσσηνίας

Γεώργιος Μπέζος: « Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η Υγεία στο Νομό Μεσσηνίας αποτελεί συλλογική υπόθεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων και για αυτό είμαι αισιόδοξος
ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά


Συνάντηση για θέματα υγείας στο Νομό Μεσσηνίας που σχετίζονται με την ένταξη τους στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22/4/2016 στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, μεταξύ του συμπατριώτη μας, Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ κ.Αλέξη Χαρίτση και του Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιο Μπέζο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Βουλευτής του Νομού Μεσσηνίας κ.Παναγιώτα Κοζομπόλη, το μέλος του Δ.Σ του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Ιωάννης Ασημακόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη του Υφυπουργού και συνεργάτες-στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Πληροφορικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας.

Ο Διοικητής κ.Γιώργος Μπέζος έθεσε στον Υφυπουργό κ.Αλέξη Χαρίτση τρεις σημαντικές και ώριμες προτάσεις που έχουν ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου και ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξής τους στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ειδικότερα οι προτάσεις που συζητήθηκαν ήταν:

Α) Χρηματοδότηση για την προσθήκη ορόφου 1.000 τ.μ. πάνω από το κτίριο της Ψυχιατρικής Κλινικής της Ν.Μ.Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη αποτελεί μελέτη της οικογένειας του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.

Β) Πρόταση που αφορά την «μετατροπή» του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε ένα «έξυπνο» ψηφιακό Νοσοκομείο με πολλαπλά οφέλη και οικονομία και ταυτόχρονα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Γ) Στο πλαίσιο της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της εξοικονόμησης πόρων, την ένταξη χρηματοδότησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας και με στόχο την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο Υφυπουργός κ.Χαρίτσης εξέφρασε την αμέριστη στήριξη και αρωγή του στην προσπάθεια αναβάθμισης που καταβάλλουν τα στελέχη και η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όπως επίσης την δική της σύμφωνη γνώμη στήριξη και ενδιαφέρον εξέφρασε και η βουλευτής Νομού Μεσσηνίας κ.Παναγιώτα Κοζομπόλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου