7.9.16

Κλειστό το αεροδρόμιο Καλαμάτας


 ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ Ο ΠΑΜΙΣΟΣ Ο ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΝΕΡΑ !!!
 
Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας, για λόγους ασφαλείας, μετά από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή. 

Παράλληλα, έκλεισε έως τις 10 Σεπτεμβρίου ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης, ενώ σημαντικά προβλήματα καταγράφονται σε πολλά σημεία του νομού Μεσσηνίας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» στο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή και κυβερνητικού κλιμακίου που έχει φτάσει στην περιοχή, για τον συντονισμό αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και για την ανακούφιση των πληγέντων.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και Υποδομών Ντίνα Νικολάκου, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη Μεσσηνία έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • 222 χιλιόμετρο Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τρίπολης - Καλαμάτας, στο ύψος του Αγίου Φλώρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης.
  • 1 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ασπροχώματος- Πύλου .
  • 5 χιλιόμετρο Ασπροχώματος - Πύλου (είσοδος Μεσσήνης) γέφυρα Παμίσου.
  • Επ. Ο. Αγίου Νικολάου - Τραχήλας.
Στο Νομό της Λακωνίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία:
  • 19 - 21,5 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τάραψας - Μονεμβασιάς (Περιοχή Σκάλας) από τη γέφυρα του ποταμού Ευρώτα μέχρι την περιοχή Βλαχιώτη και παρακείμενων επαρχιακών και δημοτικών οδών.
  • 13 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Σκάλας - Γερακίου.
  • 1 έως 1,3 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Απιδέας - Αγίου Δημητρίου Ζάρακος.
  • 1 έως 4 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βλαχιώτη - Γούβες.
Με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία από το 43 έως το 43,2 χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Σπάρτης - Αγίου Δημητρίου.
Τέλος αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Σπάρτης- Γυθείου.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική δέχθηκε 350 κλήσεις για παροχές βοηθείας στον νομό Μεσσηνίας, 125 κλήσεις στον νομό Λακωνίας και 550 κλήσεις στον νομό Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε επιχειρήσεις της διασώθηκαν 24 άτομα από το Νομό Θεσσαλονίκης, 29 άτομα από το Νομό Λακωνίας και 21 άτομα από το Νομό Μεσσηνίας.
Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν 110 αντλητικά συνεργεία, τέσσερις ομάδες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, τέσσερα ερπυστριοφόρα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, 90 πυροσβεστικά οχήματα και 400 πυροσβέστες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου