Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές, μια γονιδιακή παραλλαγή με το όνομα PDSS2, κάνει τους ανθρώπους να μεταβολίζουν τον καφέ πιο αργά και συνεπώς να χρειάζονται λιγότερο απ’ αυτόν.Το PDSS2 ευθύνεται και για τη μειωμένη ανάγκη ενός ανθρώπου για καφεΐνη, αλλά και για το ότι κάνει τον καφέ να μένει στον οργανισμό σου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Όσοι δεν έχουν το PDSS2, μεταβολίζουν τον καφέ σε με κανονική ή και αυξημένη ταχύτητα – πράγμα που σημαίνει ότι εθίζονται στον καφέ και τρέχουν να πιουν τη δεύτερη κούπα ενώ εσύ ακόμα προσπαθείς να πιεις την πρώτη.Κάτι ακόμα πιο εκνευριστικό, είναι ότι οι άνθρωποι με αυτή την παραλλαγή στα γονίδιά τους, χρειάζονται λιγότερο καφέ για να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με εκείνους που πίνουν μεγαλύτερη ποσότητα. Για να νιώσεις λίγο καλύτερα βέβαια, θα σου πω ότι αυτό το γονίδιο είναι αρκετά σπάνιο.