22.10.16

Στο «φως» μυστική στρατιωτική βάση των Ναζί στην Αρκτική

Μια άγνωστη στρατιωτική βάση των Ναζί στην Αρκτική έφεραν στο «φως» Ρώσοι επιστήμονες, περίπου 72 χρόνια μετά από την κατασκευή της. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι Ρώσοι ερευνητές βρήκαν αποθήκες, σκουριασμένες σφαίρες και άλλα ευρήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Η στρατιωτική βάση εντοπίστηκε στη  νήσο «Γη της Αλεξάνδρας» και φαίνεται ότι κατασκευάστηκε το 1942, ένα χρόνο αφότου ο Αδόλφος Χίτλερ εισέβαλε στη Ρωσία. 
Η κωδική ονομασία της ήταν «Schatzgraber», δηλαδή «κυνηγός θησαυρού», και χρησιμοποιείτο από τους Ναζί ως μετεωρολογικός σταθμός. 
Εγκαταλείφθηκε, όμως, το 1944 όταν οι επιστήμονες που υπηρετούσαν εκεί δηλητηριάστηκαν από κρέας πολικής αρκούδας και εξέπεμψαν SOS και διασώθηκαν από γερμανικό υποβρύχιο. 
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μέσα στο καταφύγιο εντοπίστηκαν περισσότερα από 500 ευρήματα αλλά και καλοδιατηρημένα έγγραφα. 
Παρότι είναι γνωστό ότι η στρατιωτική βάση αυτή ήταν απαραίτητη για τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς βοηθούσε τα στρατεύματα να προβλέψουν τον καιρό και να οργανώσουν τις επιθέσεις τους, ορισμένοι πιστεύουν ότι η κωδική της ονομασία δεν είναι τυχαία και ότι είχε και κάποια άλλη μυστική αποστολή. 
Ειδικοί αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να αποτελούσε ορμητήριο για τον εντοπισμό αρχαίων θησαυρών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου