28.11.16

Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” -«Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2016»



" Θα παρουσιαστούν συμπεράσματα και στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης που αφορά στην εντατική καλλιέργειας της παραδοσιακής ποικιλίας τομάτας με την ονομασία “Χοντροκατσαρή” και αποτελέσματα έρευνας για τη μαύρη σταφίδα Μεσσηνίας"

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” διοργανώνει την ετήσια ανοικτή ημερίδα με θέμα: «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2016», τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στις 17:00, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, στην Καλαμάτα.
Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δράσεων και μελετών που υλοποιήθηκαν εντός του έτους καθώς και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας. 
Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστούν συμπεράσματα και στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης που αφορά στην εντατική καλλιέργειας της παραδοσιακής ποικιλίας τομάτας με την ονομασία Χοντροκατσαρή”, από τον κ. Κώστα Δελή, καθηγητή εφαρμογών γενετικής φυτών και βιοτεχνολογίας, του ΤΕΙ Πελοποννήσου. 
 Σημαντική θα είναι επίσης η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με τη μαύρη σταφίδα Μεσσηνίας όπου θα αναλύσει ο κ. Λέανδρος Σκαλτσούνης, καθηγητής του τομέα φαρμακογνωσίας και χημείας φυσικών προϊόντων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια ο κ. Ευάγγελος Βέργος, Κοσμήτωρ στη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής,  θα αναφερθεί στο ζήτημα της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και στη σημασία της παρουσίας του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία
Η κα Ιωάννα Μηλιώνη, Υπεύθυνη Ποιότητας & του εργαστηρίου γευσιγνωσίας ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος σχετικά με τη σημασία των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου σε παραδοσιακούς χώρους μαζικής εστίασης της Μεσσηνίας. Στο πλαίσιο ανάδειξης της σημαντικότητας των μεσσηνιακών προϊόντων ο κ. Δημήτρης Μελεμενής, Executive Chef στην Costa Navarino, θα αναφερθεί στη σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τριτογενή τομέα. Τέλος, η κα Έλενα Δανάλη, Υπεύθυνη της εκστρατείας της βιώσιμης γεωργίας στην Greenpeace θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγροτών στην καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών για αντικατάσταση μεταλλαγμένης σόγιας στις ζωοτροφές. 
Συντονιστής  του πάνελ συζητήσεων θα είναι ο κ. Άγγελος Μάρκου, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, της εταιρείας GAEA.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα που προαναφέρθηκαν τα οποία προκύπτουν μέσα από συνεργασίες που αναπτύσσει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”. Στόχος είναι να δοθούν πληροφορίες και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παραγωγών και των επαγγελματιών της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας για τις εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες του αγροτικού χώρου.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό θα σας παρακαλούσαμε όπως επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στα παρακάτω στοιχεία:
210 9490 253 και στο 27230 28353 - 6986689093

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου