Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2017 τοποθετείται η πραγματοποίηση Γιορτή Φιστικιού στην Καλαμάτα.
Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και θα οργανωθεί από το Δήμο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή εμπόρων, βιοτεχνών και παραγώγων του φιστικιού (αλλιώς ονομαζόμενου αραχίδα).
Για το θέμα αυτό είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν.Νίκας συζήτηση, σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, με τον επιχειρηματία του χώρου Νίκο Παπαθεοδώρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Τασούλας Φοίφα και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.
Η καλλιέργεια φιστικιού στην Καλαμάτα έχει βαθιές ρίζες και απέκτησε ιδιαίτερη δυναμική την τελευταία περίοδο, δεδομένου ότι δεν έχει πολύ μεγάλα έξοδα και η τιμή του προϊόντος είναι σχετικά ικανοποιητική για τον παραγωγό.
Καλλιεργούνται 1.500 έως 1.700 στρέμματα στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη και παράγονται ετησίως 600 έως 800 τόνοι προϊόντος.
Για το Καλαματιανό φιστίκι υπάρχει ζήτηση που δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί, όπως αντίστοιχα για το Καλαματιανό ρύζι.
Στη Γιορτή, της οποίας οι λεπτομέρειες θα προσδιορισθούν την άνοιξη του 2017, εκτός από την προβολή του προϊόντος θα αναπτυχθούν και θέματα για την καλλιέργεια του φιστικιού και την προοπτική της.
Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και θα οργανωθεί από το Δήμο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή εμπόρων, βιοτεχνών και παραγώγων του φιστικιού (αλλιώς ονομαζόμενου αραχίδα).
Για το θέμα αυτό είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν.Νίκας συζήτηση, σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, με τον επιχειρηματία του χώρου Νίκο Παπαθεοδώρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Τασούλας Φοίφα και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.
Η καλλιέργεια φιστικιού στην Καλαμάτα έχει βαθιές ρίζες και απέκτησε ιδιαίτερη δυναμική την τελευταία περίοδο, δεδομένου ότι δεν έχει πολύ μεγάλα έξοδα και η τιμή του προϊόντος είναι σχετικά ικανοποιητική για τον παραγωγό.
Καλλιεργούνται 1.500 έως 1.700 στρέμματα στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη και παράγονται ετησίως 600 έως 800 τόνοι προϊόντος.
Για το Καλαματιανό φιστίκι υπάρχει ζήτηση που δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί, όπως αντίστοιχα για το Καλαματιανό ρύζι.
Στη Γιορτή, της οποίας οι λεπτομέρειες θα προσδιορισθούν την άνοιξη του 2017, εκτός από την προβολή του προϊόντος θα αναπτυχθούν και θέματα για την καλλιέργεια του φιστικιού και την προοπτική της.