28.4.17

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα....

Πυκνά και σοβαρά πολιτικά και οικονομικά γεγονότα έχουν συμβεί αυτή την περίοδο που διανύουμε. Τόσο μέσα, όσο και έξω από τη χώρα μας.
Στο εξωτερικό, κορυφαίο πολιτικό γεγονός ήταν οι Γαλλικές εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων αφορούσαν τη συνέχιση ή όχι της συνοχής, ακόμη και της ίδιας της ύπαρξης της Ε.Ε. Οι Ευρωπαϊστές, προς το παρόν, αναπνεύσαμε με σχετική ανακούφιση
Ένα ακόμη γεγονός είναι και τα όσα συμβαίνουν στην σοσιαλιστική - λατινικού τύπου – Βενεζουέλα. Καθημερινά βλέπουμε ανατριχιαστικές σκηνές βιαιότητας και δολοφονιών σε βάρος πεινασμένων και απελπισμένων ανθρώπων, από τις κρατικές αστυνομικές δυνάμεις. Αλήθεια αυτόν τον τύπο σοσιαλισμού θέλει να εφαρμόσει ο κ. Τσίπρας και στην Ελλάδα;
Στο εσωτερικό, η κυβέρνηση του “δεν πληρώνω” έχει το θράσος να πανηγυρίζει για ένα πλεόνασμα, που ουσιαστικά δεν υπάρχει, αφού προέρχεται από την υπερφορολόγηση, άμεση και έμμεση, την αφαίμαξη της αγοράς, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την άτυπη κήρυξη στάσης πληρωμών στους ιδιώτες, τις εκκρεμείς νέες συντάξεις κ.ο.κ. Το 2014 ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε το πλεόνασμα που είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά “πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδίας, ακόμη και αίματος”, πλεόνασμα “θράσους και απάτης”.
Οι φιέστες για τα εγκαίνια των αυτοκινητοδρόμων, που σχεδιάστηκαν και σχεδόν ολοκληρώθηκαν από τις παλιές “διεφθαρμένες συστημικές κυβερνήσεις” καλά κρατούν, ενώ η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση τότε είχε καταπολεμήσει αυτά τα έργα με σφοδρότητα.
Γίνονται φιέστες και για ημιτελείς αυτοκινητόδρομους θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή των ταξιδιωτών. Αναφέρομαι στην Ιόνια οδό που δεν έχει ολοκληρωθεί και παρόλα αυτά παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Είναι γνωστά τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκλήθηκαν κυρίως τις ημέρες του Πάσχα.
Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 128%, όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε “ούτε ένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”, ενώ πωλήθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης και δεν μάτωσε μύτη (αλήθεια πόσοι το αντιλήφθηκαν;).
Τελειώνω σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. Μετά το “go back κα Μέρκελ” ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει ανοιχτόμυαλη την κα Μέρκελ και συμπαθητικό τον κ. Σόιμπλε. “Τα μέτρα θα ήσαν 42 φορές σκληρότερα αν δεν διαπραγματευόμασταν” (δηλαδή για πόσα δις μιλάμε;) και ¨ψηφίζουμε μέτρα – μειώνουμε το χρέος”.
“Αν το 2019 δεν πάρουμε κάτι από το χρέος” ισχυρίζεται στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσίπρας, τότε δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που ήδη όμως η σημερινή κυβέρνηση θα τα έχει ψηφίσει. Μα το 2019 δεν θα είναι αυτή κυβέρνηση. Αλλοίμονο αν έχουμε τέτοια τύχη.
Το Γαλλικό περιοδικό “Le point” στο τελευταίο του εξώφυλλο με τίτλο “Οι τσαρλατάνοι της Ευρώπης” έχει πρώτο μαζί με τη φωτογραφία του τον Αλέξη Τσίπρα.
Μπράβο του (ή μας;) πάντα τέτοιες πρωτιές.


Δ.Τ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου