20.4.17

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ POLLICA ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης εδαφικής συνεργασίας (EGTC) μεταξύ του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Δήμου της Pollica της Ιταλίας πραγματοποίησε στην Νάπολη της Ιταλίας ο Δήμαρχος και Α Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτριος Καφαντάρης.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας της Καμπανίας και το παρών έδωσαν ο κος StefanoPissani  Δήμαρχος της Pollica της Ιταλίας καθώς και η κα SerenaAngioli Περιφερειακή Σύμβουλος της Καμπανίας, υπεύθυνη για τα κοινοτικά κονδύλια.

Με τη υπογραφή αυτής της Σύμβασης, γίνεται πλέον η αρχή για την προώθηση των σχέσεων και των πολιτιστικών, επιστημονικών και οικονομικών ανταλλαγών, μεταξύ των τεσσάρων αντιπροσωπευτικών κοινοτήτων που αναφέρονται στην επίσημη καταγραφή της UNESCO ( Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μαρόκο) μέσα από την ενίσχυση των ανταλλαγών και των κοινών δραστηριοτήτων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, μέσω της χρηματοδότησης και της συμμετοχής σε ιδρύματα,με διάφορες  μορφές του συνεταιρίζεσθαι και προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό της αγαστής διασυνοριακής συνεργασίας.

Είναι γεγονός πως η EGCT συμβάλει στο ναενώσει τους ανθρώπους που ζουν σε μέρη γεωγραφικά απομακρυσμένα το ένα από το άλλο και ενισχύει το διαπολιτισμικό διάλογο, προκειμένου να διατηρηθεί και να διαδοθεί ανά τον κόσμο μια μοναδική πολιτιστική κληρονομιά.
Ο κ. Pissaniαφού καλωσόρισε τον κ. Καφαντάρη εξέφρασε την βαθιά του ικανοποίηση για την από κοινού συνεργασία που ξεκινά ανάμεσα στις 2 χώρες και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα για την επίτευξη των κοινών στόχων.
Ο Δήμαρχος κος Καφαντάρης έκανε την εξής δήλωση: «Νοιώθω μεγάλη χαρά που οι δράσεις που ξεκινήσαμε μετά την εγγραφή της Κορώνης στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο των χωρών της Άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO όλο και κορυφώνονται. Είναι πράγματι πολύ σπουδαίο να υλοποιούνται τα σχέδια σου και ένα από αυτά για μένα είναι η διάδοση του Δήμου μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε ένας δήμος που πρεσβεύει την  Μεσογειακή διατροφή και αυτό θα το εξελίξουμε κι’ άλλο. Ο κόσμος έχει να δει ακόμα πολλά.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου