7.7.17

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΥΣΤΙΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΣΕ εξέλιξη είναι σημαντικές πρωτοβουλίες για την υλοποίηση έργων με βελτίωση υποδομών από την περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία πρόσφατα προέβη σε καθαρισμό του εθνικού αλλά και επαρχιακού οδικού δικτύου στην Μεσσηνία, ενώ ενίσχυσε Δήμους για τον καθαρισμό των ακτών με μηχανήματα.
Το ενδιαφέρον του Πέτρου Τατούλη είναι δεδομένο για την Τριφυλία και την Δυτική Μεσσηνία δεδομένου ότι προχώρησε το μεγάλο έργο ασφαλτόστρωσης στο δρόμο Κυπαρισσία-Γαργαλιάνοι με νέες παρεμβάσεις στο τμήμα από την περιοχή Τερψιθέας μέχρι τον κόμβο της Φαρακλάδας. Το έργο παρακολουθεί καθημερινά ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Γιώργος Μπακούρος επιβλέποντας τις νέες εργασίες από τον ανάδοχο Στάθη Τζικάκη, καθώς η βελτίωση ορατότητας αποτελεί σημείο άρσης της επικινδυνότητας στο δρόμο προς Φιλιατρά.
ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΘΑΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Παράλληλα σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση φωτισμού από την περιοχή του Γυμνασίου Κυπαρισσίας στην επαρχιακό οδό προς Στασιό μέχρι τις εργατικές κατοικίες που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς η περιφέρεια προ καιρού είχε προβεί και στην ασφαλτόστρωση του επαρχιακού δρόμου ως τις εργατικές κατοικίες.
Τέλος θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στην επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας-Μουριατάδας, καθώς ήδη τοποθετήθηκαν οι μπάρες ασφαλείας, ενώ έπεσαν ασφαλτικά σε επικίνδυνα σημεία του δρόμου και έχει ολοκληρωθεί η διαγράμμιση κατά μήκος του άξονα από την εθνική οδό μέχρι την Μουριατάδα. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                       
 ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 
ΟΙ δρόμοι πρόσβασης σε έργα υποδομής αποτελεί σοβαρό θέμα με αποτέλεσμα η πρόσβαση να καθίσταται αδύνατη, ιδίως σε περιοχές που έχουμε βιολογικούς καθαρισμούς και δεξαμενές πυρόσβεσης. Έτσι ο δρόμος προς τον Βιολογικό καθαρισμό της Κυπαρισσίας παραμένει σε απαράδεκτα χάλια ιδίως σε ορισμένα σημεία από την πλευρά του εθνικού δρόμου, ενώ αγροτικός είναι ο δρόμος από την πλευρά νότια του χωριού Στασιό. Πρόκειται για περίπου 800 μέτρα δρόμου από την νότια πλευρά των εγκαταστάσεων.
Ετοιμάστηκε πάντως σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Τριφυλίας, ο δρόμος στον Βιολογικό Καθαρισμό του Κοπανακίου, στον οποίο έπεσε πλέγμα μετά την διαμόρφωση του εδάφους και έγινε τσιμεντόστρωση, αλλά φυσικά δεν πρέπει να περιμένουμε ασφαλτόστρωση, προκειμένου να υπάρχει τουλάχιστον ομαλή κυκλοφορία τροχοφόρων στην περιοχή με άμεση πρόσβαση στις εγκαταστάσεις. Το έργο άγγιξε τις 30.000 ευρώ περίπου. Για οτιδήποτε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε, ελπίζοντας ότι θα δούμε κι άλλες μικρές επεμβάσεις. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                       
 ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Η ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ με απόφαση η αναπροσαρμογή των τελών για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων στην Τριφυλία, σύμφωνα με την  Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας στη πρόσφατη συνεδρίασή της. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία για τις αλλαγές των τελών για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων.
 Με βάση την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. Τριφυλίας, ο Δήμος θα προσπαθήσει να επιβάλλει σε αστικές περιοχές ενιαίο τέλος για την Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Κοπανάκι, Καλό Νερό και Μαραθόπολη, με το τέλος να ανέρχεται στα 7 ευρώ το τ.μ. προκειμένου να είναι δίκαια κατανεμημένο για τους επαγγελματίες. Πάντως για την Άνω Πόλη Κυπαρισσίας το τέλος είναι ένα ευρώ παραπάνω, στα 8 ευρώ το τ.μ., κάτι το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά από την δημοτική σύμβουλο Ιωάννα Μαραβελή, καθώς όπως ανέφερε η ίδια, ενώ η εισήγηση λέει παντού 7 ευρώ το τ.μ., για την Άνω Πόλη αναφέρει 8 ευρώ, ζητώντας να μάθει γιατί συμβαίνει αυτό. Η κα. Μαραβελή εξέφρασε στην συνεδρίαση την άποψη  ότι είναι παράλογο να πληρώνει το ίδιο – 7 ευρώ – το Κοπανάκι με το Μάραθο όπως και με την Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου