8.7.17

ΦΩΤΟ - Η ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑ





Την Πολιούχο τους Παναγία Τριχερούσα γιόρτασαν με κάθε λαμπρότητα σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Φοινικούντας.
Μεγάλη ήταν προσέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας, καθώς και των ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι έσπευσαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα


της Παναγιάς και να ζητήσουν την χάρη και την ευλογία της.Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν επίσης οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, και Άρτας κ. Καλλίνικος. Κορύφωση της θρησκευτικής πανήγυρις ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς αγιασμό των πολιτών, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος. Τόσο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης όσο και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία αλλά και στη λιτάνευση.
Την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο αναπ. Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου