" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

6.5.17

ΧΑΡΤΕΣ - Έρχεται "Μαγιάτικος" Καύσωνας

Έρχεται πρόωρος καύσωνας στην "καρδιά" του Μάη από το επόμενο σαββατοκύριακο, με απρόβλεπτες διαθέσεις και με πολλούς... αστερίσκους.

Πρώτον, γιατί είναι ακόμα νωρίς για μια ασφαλή πρόγνωση και, δεύτερον, γιατί πολλοί παράγοντες μπορεί να αλλάξουν τους κανόνες του... καιρικού παιχνιδιού.
Τα προγνωστικά μοντέλα πάντως "βλέπουν" να έρχονται θερμές αέριες μάζες από την Αφρική από τις 13 Μαΐου και να στήνουν... πάρτι πάνω από την μισή Ελλάδα.
 Το σκηνικό θα αρχίσει να θυμίζει για τα καλά καλοκαίρι από τις 13 του μήνα, όταν ο υδράργυρος - με τα υπάρχοντα στοιχεία των προγνωστικών καιρικών μοντέλων - θα "φορτώσει" στους 20 βαθμούς Κελσίου στα 1.500 μέτρα, κάτι που «μεταφράζεται»,σε επιπλέον 14 με 15 βαθμούς στην επιφάνεια της θάλασσας.

Σύνολο 34-35  βαθμούς Κελσίου, όχι απλά πάνω από τα συνήθη για την εποχή επίπεδα, αλλά θερμοκρασίες που θυμίζουν την "καρδιά" του καλοκαιριού.
Του καλοκαιρινού σκηνικού, που... "ψήνεται", θα έχει προηγηθεί ένα μικρό διάλειμμα βροχής στις 9 του Μάη, περιορισμένης όμως έκτασης και με τοπικά χαρακτηριστικά.
Τα στοιχεία αυτά από πολλά προγνωστικά μοντέλα επιβεβαιώνονται και από το αμερικανικό GFS (Global Forecast System), από τα πλέον έγκυρα παγκοσμίως, που τοποθετεί το αποκορύφωμα της πρώτης θερμής εισβολής της χρονιάς στο διάστημα από 14-16 του μήνα, οπότε οι θερμοκρασίες, ακόμη και στην περίπτωση που δε θα είναι ακραίες, θα εκτιναχθούν σε επίπεδα πάνω από το μέσο όρο για την εποχή.
Η ζέστη θα έρθει για να μείνει - πάντα σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα - τουλάχιστον ως τις 17 Μαΐου και... βλέπουμε, καθώς από τώρα είναι υπερβολικά νωρίς να κάνει κανείς τόσο μακρινές στο χρόνο εκτιμήσεις
Σε κάθε περίπτωση, εσείς φροντίστε να βγάλετε τα κοντομάνικα από τις ντουλάπες και να έχετε πρόχειρο τον εξοπλισμό της παραλίας, μαγιό, καπελάκι, αντηλιακό και τα συναφή. Θα σας χρειαστεί.
Και αν, τύχη αγαθή, έχετε ρεπό ή άδεια εκείνες τις μέρες, μπορείτε ήδη να καταστρώνετε τα σχέδιά σας για απολαυστικές βουτιές και εξορμήσεις. Για τους υπόλοιπους, η τύχη μερίμνησε ώστε ο - κατά τα φαινόμενα - πρώτος καύσωνας της χρονιάς να ξεκινήσει... σαββατοκύριακο!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου