20.6.18

Η μουσική ένωσε την Καλαμάτα με τον Βόλο

Ο Βόλος συνάντησε την Καλαμάτα στο πλαίσιο της «Ναυτικής Εβδομάδας 2018», με δίαυλο επικοινωνίας την πολυμελή και ιστορική Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας που ήταν προσκεκλημένη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας των «Μαγνήτων Κιβωτού» και των συνεργαζόμενων φορέων.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, που έγιναν στο Βόλο, η δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας έδωσε συναυλία, μετά από πρόσκληση της «Μαγνήτων Κιβωτού» και των συνεργαζομένων με αυτήν φορέων. Η εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση της φετινής Ναυτικής εβδομάδας, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων σε όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.
Η Φιλαρμονική παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το ορχηστρικό έργο «Ο θρίαμβος των Αργοναυτών», που συνέθεσε ο Αμερικανός συνθέτης Robert Sheldon, το 1997.
Το πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στην θάλασσα, με 4 ενότητες: «θάλασσα και μοναξιά», «θάλασσα και ξενιτιά», «θάλασσα και έρωτας» και «θάλασσα και μάνα».  Σολίστ της συναυλίας ήταν η μονωδός και μουσικολόγος Γιώτα Δημητροπούλου και ο Δημήτρης Χαρλέπας, μουσικός και τραγουδιστής της Φιλαρμονικής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου