16.7.18

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΑΛΛΆ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ: Καλή εβδομάδα συνοδοιπόροι φίλοι και φίλες. Ο κύβος ερίφθη! Εκλογές με απλή αναλογική τον ερχόμενο Μάιο οπότε επιταχύνονται οι ζυμώσεις και οι πάσης φύσεως εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές θα πυκνώσουν αλλά κυρίως οι συναντήσεις, τα τραπεζώματα, οι μοιρασίες αλλά δεν γνωρίζουν κάτι σοβαρό..
@Ο εκλογικός χάρτης της Τριφυλίας είναι ανομοιογενής. Παρόλα αυτά είχαμε αποτυπώσει σε προηγούμενο άρθρο τα φανερά...τραπέζια συζητήσεων. Υπήρχε κι ένα τέταρτο με θέα την παραλία Εν Πλώ. Κορυφαίος στέλεχος της πλειοψηφίας με επικεφαλή παράταξης της μειοψηφίας τα έλεγαν μαζί με ένα ακόμα άτομο που έχει καταβολές από το χώρο της Ν.Δ.  
@Η ΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ: Με ή χωρίς πολιτικό μίξερ η είδηση σκάει σύντομα. Διότι ο εκλογικός νόμος τα αλλάζει όλα. Στην σκακιέρα θα προστεθούν νέοι παίκτες μοιραία. Αλλά η πρεμούρα να προλάβουν και να πείσουν θα απαιτήσει χρόνο. Κυρίως διότι το τραγουδάκι της Βίσση "Σε πόσα ταμπλό το παίζεις" παίρνει σάρκα και οστά...Θα μάθετε πολλά από την στήλη μας...
@ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ: Μέσα καλοκαιριού ενώ τα μπάνια των δημοτών συνεχίζονται. Τώρα που τελείωσε και το Μουντιάλ δεν θα ασχοληθούν με το πολιτικό παιχνίδι. Αλλά εμείς σας έχουμε ήδη το πρώτο λογότυπο που θα μυρίσει εκλογές, ίσως και συνδυασμούς. Πάντως φέρεται ότι παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Πούλος..
@Απόντος του Δημάρχου λένε πληροφορίες έγιναν προσπάθειες να μεταπειστεί αλλά εμμένει στην απόφασή του. Μετά την παλιά παραίτηση του Πάνου Φαρμάκη από τη Τοπική κοινότητα και την αντιδημαρχία του κ. Παπαθεοδοσίου το κλίμα στα Φιλιατρά είναι βαρύ. Ο εξαίρετος ιατρός και σύμβουλος κ. Σαρμαντζής δεν θα ασχοληθεί όπως λέγαμε. 
@Αλλά αναζητείται Αντιδήμαρχος. Και μάλιστα αμισθί! Όπως ήταν ο κ.Πούλος. Αν η θέση γίνει έμμισθη με απόφαση Δημάρχου μου μυρίζει ότι θα βρεθούν σίγουρα υποψήφιοι..Εκτός αν κάνουν την υπέρβαση και τοποθετήσουν σύμβουλο από την αντιπολίτευση. Αλλά θα τολμήσουν;
@ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; Οι δημότες το σχολιάζουν αλλά κυρίως η κοινή γνώμη 4 χρόνια τώρα κρίνει. Και δεν κρίνει μόνο το έργο της πλειοψηφίας, αλλά κυρίως της μειοψηφίας. Η διάχυτη ερώτηση αφορά την αντιπολίτευση..
@Η παράταξη Ανδρινόπουλου δεν έπιασε τον στόχο. Χλιαρή ήταν η 4ετία παρά τις εκατέρωθεν εξάρσεις. Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Ασημακόπουλου λέγεται ότι ίσως ακολουθήσει κι άλλη...Αλλά όπως έχουμε γράψει ίσως δούμε και μεταγραφές...
@Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας να μεταπηδά στην πλειοψηφία αν δεν βγουν τα ψηφαλάκια. Πάντως το κλίμα είναι βαρύ και στην απέναντι πλευρά. Αλλά δεν αποκλείεται τίποτα, ούτε απορρίπτεται. 
@ΣΤΑΘΕΡΟ ΔΙΔΥΜΟ: Μόνη αντιπολίτευση φαίνεται ότι ασκεί το τυχερό δίδυμο Μαραβελή-Τσούλου που αντιμετωπίζονται δυστυχώς ως κυβερνητικά στελέχη από την πλειοψηφία. Για τον λόγο αυτό οι τόνοι ανεβαίνουν. Αλλά η ελλάσονα μειοψηφία έχει αναδείξει συγκεκριμένα προβλήματα. Άσχετα να τα περισσότερα είναι αναπάντητα ακόμα.
@Σταθερός όμως και ο Σαράντος Κουκούμης. Που αποτελεί εξαίρεση κυρίως λόγω των πολιτικών θέσεων ακόμα και σε τοπικά ζητήματα. Εξάλλου ο κ. Κουκούμης θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τη Λαική συσπείρωση. Αλλά έχει και συνέχεια το θέμα γιατί κάποιοι θέλουν να απομονώσουν την ελάσσονα αντιπολίτευση λένε φήμες...
@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ: Σίγουρος υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο Πέτρος Τατούλης. Ακόμα κι αν έχει απέναντί του άλλο πρόσωπο από την Ν.Δ. που μαγειρεύεται στο πρόσωπο του κ. Λυκουρέτζου. Εξάλλου τα περισσότερα έργα της περιοχής με αποδείξεις φέρουν την σφραγίδα της περιφέρειας...
@Από την Τριφυλία πάντως με τον κ. Τατούλη ποιος θα κατέβει; Εκτός από τον Γιώργο Μπακούρο που φαίνεται παντού αθόρυβα; Από την στιγμή μάλιστα που ο παραιτηθείς κ. Μαντάς θα πάει για υποψήφιος βουλευτής, τότε θα σκάσει η "βόμβα". Ο Τατούλης λέτε να κάνει την έκπληξη και για την περιοχή; 
@ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ: Άντε καλά μπάνια γιατί τελικά η πολιτική μετά το Μουντιάλ είναι το μόνο που θα συζητάμε ως τον επόμενο Μάιο..Γιατί εξάλλου όλα είναι πολιτική με ή χωρίς κερασάκια στη τούρτα....

            ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ;
 
ΟΙ πολιτικές εξελίξεις με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας αλλάζουν δρόμο. Πριν καλά καλά το συζητούσαμε το Σαββατοκύριακο στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας με καθηγητή Διεθνών σχέσεων και οικονομολόγο, ότι θα έχουμε επιπτώσεις και μάλιστα με πρώτη την ταξιδιωτική οδηγία, τελικά συνέβη μετά από λίγες ώρες. 
Εντείνεται ο διπλωματικός μαραθώνιος με την Μόσχα, μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες απαγορεύοντας την είσοδο σε ακόμη δυο. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα FNEWS, αναμένεται η έκδοση αυστηρής ταξιδιωτικής οδηγίας για τη χώρα μας.
Με βάση την οδηγία θα ακολουθήσει ανακοίνωση προς τους Ρώσους Τουρίστες αλλά και τους ομοεθνείς τους επιχειρηματίες, να αποφεύγουν την Ελλάδα, για λόγους ασφαλείας.
ΟΔΗΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Άμεσες θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του kalamatanews.gr υπάρχει ήδη οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων από την Ρωσία. 
Ενδιαφέρον θα έχει το γεγονός ότι η οδηγία γίνεται στη κορύφωση της τουριστικής περιόδου, καθώς από τώρα ως τέλος Αυγούστου υπάρχουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Μεσσηνίας από Καλαμάτα μέχρι και την Τριφυλία!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρ οπερέιτορ θα δρομολογήσουν σε άλλη χώρα τα εκδρομικά πακέτα που αφορούσαν την χώρα μας, άρα και το Νομό μας, καθώς στο Νομό έχουν έρθει και Ρώσοι επιχειρηματίες κατά το παρελθόν. Κι εκεί που αναμέναμε Ρώσους ο Αύγουστος ίσως αποδειχτεί νεκρή τουριστική περίοδος...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου