17.7.18

Δροσερή σαλάτα με ρόκα, κρεμμύδια, φέτα και καρπούζι

ΥΛΙΚΑ 

-Δυο κούπες baby ρόκα, καλά πλυμένη
-1/4 από ένα κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρές λωρίδες
-1 φέτα καρπούζι κομμένο σε κύβους
-70 γραμμάρια φέτα
– 2 κουταλιές λευκό βαλσάμικο
-1 κουταλιά ελαιόλαδο
-Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάλε σε ένα μπολ το κρεμμύδι και ρίξε από πάνω το ξύδι. Άφησέ το για 10 με 20 λεπτά, ώστε να «σβήσει» λίγο η έντονη γεύση του κρεμμυδιού.
Στο μεταξύ, κόψε το καρπούζι και αφαίρεσε τα σπόρια. Βγάλε από το μπολ το κρεμμύδι και ρίξε το σε ένα πιάτο μαζί με τη ρόκα.
Στο μπολ που έχει μείνει με το ξύδι, πρόσθεσε το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
Περίχυσε με το dressing το πιάτο με τη ρόκα και το κρεμμύδι, πρόσθεσε το καρπούζι και πασπάλισε με τριμμένη φέτα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου