24.8.18

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2018

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Ένωση Μεσσηνίας" έχοντας χτίσει μια υγιή και δημιουργική συνεργασία με την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών εδώ και 5 χρόνια παρεμβαίνουμε από κοινού υπέρ της στήριξης της καλλιέργειας της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας. 
Ως αποτέλεσμα των διαρκών διεκδικήσεων μας ήταν να χορηγηθεί από πέρυσι η συνδεδεμένη ενίσχυση/επιδότηση, πέραν της έως τώρα δικαιούμενης, που έφθασε τα 49€ το στρέμμα σε όσους παραδίδουν 150 κιλά. Όλοι οι παραγωγοί που παρέδωσαν στην Ένωση Μεσσηνίας το προϊόν τους έλαβαν το ποσό που τους αντιστοιχούσε. 
Παράλληλα έχουμε ενημερωθεί από την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ πως και όσοι είχαν ζημίες που κατεγράφησαν από τον ΕΛΓΑ και δεν προσκόμισαν πέρυσι τις απαραίτητες ποσότητες θα ενταχθούν στις προσεχείς πληρωμές. Την περίοδο αυτή αγωνιζόμαστε για την παροχή κινήτρων για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας που θα είναι και η αφετηρία για την βιωσιμότητα της.
Η Ένωση Μεσσηνίας τυγχάνει της διαχρονικής εμπιστοσύνης άνω του 70% των σταφιδοκαλλιεργητών της Μεσσηνίας που μας εμπιστεύονται το προϊόν τους και τους Ευχαριστούμε ενημερώνοντας τους παράλληλα πως θα συνεχίσουμε με συνέπεια και μεθοδικότητα να διεκδικούμε υπέρ τους για να στηρίξουμε αυτό το τόσο πολύτιμο προϊόν. Τους καλούμε να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες και στους όψιμους καλοθελητές μιας και στο παρελθόν αρκετά προβλήματα αντιμετωπίσαμε από τους πάσης φύσεως διάττοντες αστέρες που επιχείρησαν να ασχοληθούν με την σταφίδα και οι οποίοι μόνο προβλήματα δημιούργησαν και δημιουργούν εις βάρος τους.
Τέλος για να αποφευχθούν οι όποιες παρερμηνείες επιχειρήθηκαν. Ενημερώνουμε ότι σε συνέντευξη τύπου προσδιορίσαμε πως τιμή ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ είναι το 1,20€ και το οποίο θα καταβληθεί σε δυο δόσεις μια του 1€ μερικές μέρες μετά την παραλαβή και 0,20€ μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Ενημερώσαμε πως ανάλογα με τις ποσότητες που θα διακινηθούν, μιας και καταγράφεται μεγάλη ζημία φέτος, θα ανακοινωθεί και τιμή εκκαθάρισης η οποία σήμερα που έχουμε ήδη διανύσει μια εβδομάδα παραλαβών μπορούμε με βεβαιότητα να ενημερώσουμε τους παραγωγούς πως θα είναι σίγουρα 0,20€ και ανάλογα με την πορεία τις επόμενες εβδομάδες ίσως και παραπάνω. Ποσό το οποίο θα καταβληθεί σε όλους τους παραγωγούς τόσο αυτούς που έχουν ήδη παραδώσει όσο και σε αυτούς που θα παραδώσουν στην Ένωση Μεσσηνίας. 
Άρα σίγουρα η τελική τιμή θα διαμορφωθεί με βεβαιότητα στο 1,40€. 
Η όποια περαιτέρω αύξηση θα εξαρτηθεί από τις τελικές ποσότητες και οι σταφιδοπαραγωγοί θα ενημερωθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΕΝΩΣΗ "ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ"
ΠΕΡΙΟΧΗ
ΗΜΕΡΕΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ
2722023231
ΚΟΜΠΟΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΓΙΑΛΟΒΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
2723022890
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ
2763029158
ΘΟΥΡΙΑ
ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛ: 2721081042

Υγ. Θα είναι χρήσιμο σε όσους αναπαράγουν ειδήσεις για την τιμή της σταφίδας σε άλλους Νομούς να γνωρίζουν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πριν θελήσουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις μιας και π.χ στην Ζάκυνθο η σταφίδα είναι προϊόν ΠΟΠ το οποίο σαφέστατα έχει ανώτερη τιμή αγοράς από την συμβατική σταφίδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου