26.10.18

Κρεμάστηκε μέσα στην εκκλησία

Ένας 38χρονος ιερέας της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο Πρεσβυτέριό του στη Γαλλία, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο κληρικός πριν λίγες ημέρες υποβλήθηκε σε ανάκριση από την αστυνομία έπειτα από τις καταγγελίες ότι βίασε ένα ανήλικο παιδί, χωρίς ωστόσο να του απαγγελθούν κατηγορίες.
Ο Επίσκοπος της περιοχής Ορλεάνης δήλωσε: «Είναι μια στιγμή οδύνης και μια τραγική δοκιμασία» και ανέφερε ότι κάποιοι ενορίτες του κληρικού είχαν διαμαρτυρηθεί για «απρεπή συμπεριφορά του» σε παιδιά ηλικίας 13 έως 15 ετών.
Η Επισκοπή δεν αισθάνθηκε πως οι ισχυρισμοί αυτοί έχρηζαν αναφοράς στις Αρχές, ωστόσο ζήτησε από τον κληρικό να λάβει άδεια. Αν και η άδεια του τελείωσε στις 8 Οκτωβρίου, ο ιεράς δεν γύρισε ποτέ στα καθήκοντα του.
Στις 19 Σεπτεμβρίου ένας άλλος ιερέας, επίσης 38χρονος, κρεμάστηκε στην εκκλησία του, στη Ρουέν, μετά τις κατηγορίες μιας γυναίκας ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην ενήλικη κόρη της. Ωστόσο δεν να έχει κατατεθεί επίσημη καταγγελία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου