29.12.18

Διασημότητες που χρησιμοποίησαν τη λάμψη τους για καλό σκοπό το 2018

Διασημότητες από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έως το Μπόλιγουντ και τη σχολή Χόγκουαρτς χρησιμοποίησαν τη φήμη τους το 2018 για να ενισχύσουν μια σειρά από παγκόσμιες προκλήσεις από την κλιματική αλλαγή έως τις ασθένειες και τα δικαιώματα των γυναικών.
Παρατίθενται τα ονόματα  προσωπικοτήτων που πήραν καθοριστική θέση το 2018 στις προσπάθειες για έναν καλύτερο κόσμο.
1. Μέγκαν Μαρκλ: Μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι τον Μάιο και την ένταξή της στη βρετανική βασιλική οικογένεια, η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός δεσμεύτηκε να χυθεί φως στο θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών. Επίσης εθεάθη να φορά παντελόνι τζιν που δεν ήταν προϊόν παιδικής εργασίας ή ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες σκλαβιάς. Το τζιν ήταν της Outland Denim, αυστραλέζικης εταιρίας που προτάσσει την αειφορία, τη δεοντολογική απασχόληση και την εκπαίδευση σε γυναίκες-θύματα που διασώθηκαν από την εμπορία ανθρώπων και τη σεξουαλική εκμετάλλευση στην Καμπότζη. Αυτή η επιλογή της Μέγκαν έκανε το συγκεκριμένο παντελόνι ανάρπαστο. Η δούκισσα του Σάσεξ συνεργάστηκε επίσης με γυναίκες που επέζησαν από την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου για την έκδοση ενός βιβλίου μαγειρικής με συνταγές της κοινότητας αυτής.
2. 'Εμα Γουάτσον: Η γνωστή μας "Ερμιόνη" στις ταινίες του Χάρι Πότερ έκανε το 2018 εκστρατεία υπέρ του κινήματος #MeToo, δίνοντας ένα εκατομμύριο στερλίνες (1,3 εκατ. δολάρια) σε ταμείο που ενισχύει φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες αγωνίζονται κατά της σεξουαλικής βίας. Τον Οκτώβριο, η Γουάτσον έγραψε ανοικτή επιστολή ζητώντας να πάψουν να υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν την άμβλωση από την Ινδία έως την Ιρλανδία, ενώ παράλληλα φωτογραφήθηκε να φορά σκουλαρίκια κατασκευασμένα από βλήματα και βόμβες που ήταν ενεργές από το Λάος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου