29.12.18

Αλλαγή του καιρού από το βράδυ της Κυριακής

Μην σας ξεγελάει η κατάσταση του καιρού. 
 
Με κρύο, βροχές και χιόνια θα υποδεχτούμε το 2019 σύμφωνα με νέα πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 
Από την παραμονή αλλά και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, η βαρυχειμωνιά θα κάνει την… εμφάνισή της με χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.
Την Κυριακή θα εξακολουθήσει να είναι καλός ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν στους 10 – 16 βαθμούς Κελσίου. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανότατα και των Δωδεκανήσων.

Η μείωση του υδράργυρου θα είναι αισθητή από τη Δευτέρα.
Οι ανώτατες θερμοκρασίες τη Δευτέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπερνούν του 8 με 9 βαθμούς Κελσίου. Τόσο στις 31 Δεκέμβρη όσο και την 1 Ιανουαρίου, ψυχρές αέριες μάζες θα επισκεφθούν τη χώρα. Το αποτέλεσμα, θα είναι μια γενικευμένη κακοκαιρία που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές. Χαρακτηριστικά αυτού του καιρού θα είναι οι τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα Επτάνησα, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο.
Θα ενταθούν επίσης οι χιονοπτώσεις, που πλέον δεν θα επηρεάζουν μόνο τις ορεινές περιοχές αλλά και τις ημιορεινές της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας.
Πιθανό επίσης είναι οι ισχυροί άνεμοι να προκαλέσουν προβλήματα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αφού οι ισχυροί βοριάδες μπορεί να ξεπεράσουν και τα 8 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου