12.1.19

"ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" - Σύντομα η διαμόρφωση πρότασης για τον δήμο !

   Με την ανατολή του νέου έτους εκφράζουμε θερμές  ευχές σε  όλους τους δημότες της Καλαμάτας και των δημ. διαμερισμάτων Θουρίας, Άριος  και Αρφαρών, για υγεία και προκοπή.
      Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε τη συνεπή και αδιάλειπτη αγωνιστική μας παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας για 9 και πλέον χρόνια. Η διεκδίκηση ζητημάτων που αφορούν το δήμο μας αλλά και γενικότερων  δεν περιορίστηκε μόνο στα όργανα του Δήμου, οι συχνές αναφορές μας  έφθασαν μέχρι το ελληνικό κοινοβούλιο.
     Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για μεγάλα έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά στο  ΝΕΔΟΝΤΑ,  για έργα θωράκισης της πόλης, προοπτικής της παραλιακής ζώνης, ανέγερσης σχολικών μονάδων, αθλητικά έργα και δράσεις πολιτισμού, έργα στον πρωτογενή τομέα. κ.α.
    Ψηφίζουμε θετικά χωρίς να υπολογίζουμε κόστος, ζητήματα που είχαν να κάνουν με την εισροή χρηματοδοτήσεων. Υπερθεματίσαμε σε πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο.
      Υπερασπιζόμαστε  την ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης των γειτονιών της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων. Ο Ταΰγετος και ο ορεινός όγκος να αποτελέσει συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Είμαστε δίπλα σε προβλήματα καθημερινότητας των συνδημοτών μας.
      Αναδεικνύουμε  την αποτυχία της δημοτικής αρχής στη διαχείριση των απορριμμάτων φορτώνοντας επιπρόσθετα το περιβάλλον και με  οικονομικό κόστος τους πολίτες, στο κυκλοφοριακό πρόβλημα όπου η ανάγκη συνολικής μελέτης είναι επιβεβλημένη, την έλλειψη τολμηρών αποφάσεων στον πολεοδομικό σχεδιασμό, τις πολλές κακοτεχνίες  σε έργα
      Προτείνουμε τώρα που  η πόλη  με το νέο αυτοκινητόδρομο και τον  περιμετρικό αλλάζει επομένως  χρειάζονται μεγάλες πρωτοβουλίες και στοχευμένες κινήσεις προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να προσδώσει υπεραξία στην πόλη αλλά και την ανάγκη εκτέλεσης έργων σε δρόμους πρόσβασης των   δημ. διαμερισμάτων Θουρίας, Άριος  και Αρφαρών που διέρχεται.
      Πρωτοστατούμε  σε έργα διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης με αποκορύφωμα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Εκτελεσθέντων Πατριωτών από τα Γερμανικά  στρατεύματα κατοχής που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 9ου Συντάγματος, στις αρχές Φεβρουαρίου.
      Η παρούσα δημοτική αρχή έκλεισε τον κύκλο της, όσα είχε να προσφέρει τα έδωσε, τώρα απλά κάνει διαχείριση και κρατά ισορροπίες μεταξύ των μελών της.
      Οι δύσκολοι καιροί   που διανύουμε επιτάσσουν τη σύνθεση και τη συνεργασία, μακριά   από αντιλήψεις μονοκρατορίας.
Απαιτείται:
           Η ιεράρχηση των αναγκών .
           Η αξιοποίηση της ΄΄ έξυπνης΄΄ τεχνολογίας προς όφελος των πολιτών και η διαχείριση  και     του τελευταίου Ευρώ στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του δήμου.
           Ο καθορισμός συγκεκριμένης αναπτυξιακής φυσιογνωμίας της πόλης και των χωριών.
           Η ενεργοποίηση του συνόλου των επιστημονικών, επαγγελματικών δυνάμεων και η συμμετοχή των ανθρώπων του πνεύματος, του πολιτισμού  του αθλητισμού στη διαμόρφωση μιας πόλης που εμπνέει, που πρωτοστατεί, που γίνεται επιλογή νέων ανθρώπων ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΖΕΙΣ.

         Ευπρόσωπα απευθυνόμαστε σε όλες και  όλους τους δημότες  και δηλώνουμε, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών,  οι υποψήφιοι του Συνδυασμού  ΑΜΕΣΑ  θα συνεδριάσουν  προκειμένου να προβούν σε αναλυτικό απολογισμό και να διαμορφώσουν την πρότασή του στο πλαίσιο συνέχισης υπηρέτησης των συμφερόντων  του δήμου μας και των δημοτών μας                                                                                     
        Η εποχή απαιτεί άλλο βηματισμό που οφείλουμε να τον δώσουμε στην πόλη και στα χωριά του δήμου μας.

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

Θεόδωρος Π.  Μπρεδήμας
Γιάννης Α. Χριστόπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου