10.9.10

Βροχερό και Φθινοπωρινό το τριήμερο 10-11-12 Σεπτεμβρίου !!

Το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό που θα επηρεάσει την χώρα !
Αλλαγή του καιρικού σκηνικού θα έχουμε αυτό το τριήμερο, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, και πτώση της θερμοκρασίας. Στην ουσία είναι το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό σύστημα που θα επηρεάσει την χώρα από σήμερα .
Έτσι από σήμερα Παρασκευή πρώτα στο Ιόνιο,την Δυτική Πελοπόννησο, την Δυτική Στερεά, και την Ήπειρο, θα σημειωθούν βροχές κατά τόπους ισχυρές και καταιγίδες ιδίως μετά το απόγευμα. Κατά την διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο.
Το Σάββατο και από τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές καταιγίδες …
θα σχηματίζονται στις Σποράδες και τον Θερμαϊκό αφήνοντας μεγάλα ύψη βροχής σε Ανατολική Θεσσαλία Κεντρική Μακεδονία και Χαλκιδική. Πιθανόν στις προαναφερθείσες περιοχές να παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα καθώς αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.
Στην Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) την Εύβοια και την Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και πιθανόν τις θερμές ώρες της ημέρας καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεπηρέαστα από αυτή την καιρική μεταβολή φαίνεται να μένουν, τα Δωδεκάνησα οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
Την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στην Δυτική Ελλάδα, οι βροχές θα παραμείνουν σε Ανατολική Μακεδονία Θράκη νησιά Β. Αιγαίου, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές με βελτίωση από το απόγευμα, καθώς και στις ανατολικά προσήνεμες περιοχές του Αιγαίου, δηλαδή Ανατολική Θεσσαλία από το ύψος του Βόλου και κάτω, Ανατολική Στερεά (και Αττική) Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος.
Οι άνεμοι από Βόρειες διευθύνσεις (Βορειοδυτικοί στα δυτικά Βορειοανατολικοί στα ανατολικά)ισχυροί 4-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση ιδιαίτερα το Σάββατο μη ξεπερνώντας τούς 23 βαθμούς στα Βόρεια και τους 27 στα κεντρικά. www.meteoparea.blogspot.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου