11.4.11

COSTA NANARINO - Χορηγός το ΤΤ στο πρώτο διαδραστικό μουσείο στη Μεσόγειο

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει να λειτουργεί, στην Κώστα Ναβαρίνου, το μοναδικό στη Μεσόγειο, διαδραστικό ζωντανό μουσείο, το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank.
Δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Ορνιθολογικής εταιρείας, της Ελληνικής Ένωσης προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, και τμήμα της επένδυσης χρηματοδοτεί το ΤΤ.
Οι επισκέπτες υπολογίζεται ότι θα φθάνουν τις 30.000 τουλάχιστον κάθε χρόνο, θα μπορούν μέσα από τις διαδραστικές τεχνολογίες να ενημερώνονται, για τη μεσσηνιακή φύση, τα οικοσυστήματα της περιοχής, για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ θα ενημερώνονται και για τα αποτελέσματα του περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου (Navarino Environmental Observatory), το οποίο επίσης δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και την Ακαδημία Αθηνών με τη βοήθεια της Temes.
Πρόεδρος σε αυτό το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο είναι ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός.
Επενδύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, προφυλάσσουμε την φυσική και την πολιτιστική μας κληρονομιά, υπογράμμιζε ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Temes, και ευχαρίστησε τόσο το ΤΤ όσο και τους υπόλοιπους φορείς για τη βοήθειά τους,
Το Novarino Natura Hall by Hellenic Postbank είναι μια πρωτοβουλιακή ιδέα, που αναδεικνύει τη Μεσσηνία σε πρότυπη οικολογική κοιτίδα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Κλέων Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΤΤ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μανιάτης, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ν. Καννελόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου